TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blog Wat is het effect van de stijging van de bouwkosten op jouw project?

  Het afgelopen half jaar is een zeer opmerkelijke periode geweest, waardoor de materiaalprijzen een grillige ontwikkeling doormaken. De invloed van de oorlog in Oekraïne, stijgende energieprijzen én transportperikelen spelen hierbij een rol. De stijging van de materiaalkosten heeft effect op de bouwkosten. Daarnaast neemt de invloed van corona af, maar neemt de schaarste op de arbeidsmarkt toe. Deze vertaalt zich in hogere loonkosten, wat de bouwkosten verder doet stijgen. Met de online investeringscoach kun je snel en betrouwbaar inzicht krijgen in je investeringskosten.

  Toegevoegd door Wouter Dreimüller op 21 juni 2022

  Al met al zitten we in een ‘perfect storm’ wat bouwkostenstijging betreft. De onvoorziene en exorbitante omstandigheden versterken elkaar en zorgen er voor dat er voorlopig geen uitzicht is op de terugkeer van een meer stabiele markt. De onderstaande figuren geven inzicht in het prijsverloop van de grondstoffen van bouwmaterialen.

  1. Staal 2. Hout 3. Olie 4. Beton

  Van links naar rechts: staal, hout, olie en beton. Bron: bouwkostenindex

  Grip op je bouwkosten

  Om grip te krijgen op de gestegen bouwkosten en de invloed ervan op jouw projecten hebben onze kostenexperts een update van de investeringskosten verwerkt in onze digitale investeringscoach. In het najaar van 2021 is onze tool gelanceerd en met deze online investeringscoach is gemakkelijk een globaal, maar betrouwbaar inzicht te krijgen in de investeringskosten voor jouw vastgoedproject. Aan de hand van enkele parameters is het mogelijk om een grove inschatting te maken van de geschatte kosten van je opgave. Door verschillende opties met elkaar te vergelijken, wordt het overzichtelijker om een weloverwogen keuze te maken.

  Huidige ontwikkelingen

  Ten tijde van de lancering van de digitale investeringscoach in 2021 was er nog sprake van coronamaatregelen, maar waren de bouwkosten nog niet onderhevig aan de huidige maatschappelijke invloeden. Alle huidige ontwikkelingen hebben wij gevat in de update van de digitale investeringscoach. De prijzen zijn prijspeil heden, want helaas hebben wij geen glazen bol om te zien hoe de prijzen zich verder ontwikkelen. Het enige zekere is dat we voorlopig niet van de onzekerheid af zijn. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden de digitale investeringscoach up-to-date.

  Ontdek de vernieuwde digitale investeringscoach en krijg inzicht in de mogelijkheden van jouw vastgoed.

  Start digitale  coach

  Meer weten?

  Wil je meer weten over de digitale investeringscoach of heb je vragen? Neem dan contact op met Steffen Chang of Wouter Dreimüller.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen