Wat als de energietransitie op een dag geen transitie meer is…

Over de urgentie van de energietransitie hoeft binnen de meeste organisaties niet meer gediscussieerd te worden. Iedereen is er wel van doordrongen dat het anders moet en dat het nu moet. Maar hóe het moet is vaak nog een ander verhaal. Want we staan voor een opgave die in alle opzichten uniek is. Die vanuit een mondiale urgentie terecht is gekomen bij lokale bedrijven en grote en kleine overheden. En die een ongekende dynamiek in de maatschappij losmaakt. Variërend van ongeduldige initiatieven en stakende scholieren tot onwil en verongelijkte weerstand.

Toegevoegd door Zenzi Pluut op 11 november 2020

Kortom, ga er maar aan staan. En eerlijk gezegd doen we dat graag. Want er is maar één manier om te zorgen dat de energietransitie op een dag geen transitie meer is, en dat is met z’n allen de handen uit de mouwen. Al vraagt dat van veel bedrijven en organisaties nog wel dat ze flink uit hun comfortzone stappen. Organisatorisch, in het aangaan van samenwerkingen (en soms conflicten) en in de drastische keuzes die gemaakt moeten worden.

Op al die aspecten helpen wij om de transitie zo soepel mogelijk te maken. We concretiseren keuzes en processen. We overzien technische, financiële én menselijke consequenties. We brengen partijen bij elkaar. En we betrekken stakeholders op constructieve, en soms vernieuwende, manieren. Altijd vanuit ons verbindende perspectief, liever op het veld dan langs de lijn en met al onze neuzen richting de dag dat de energietransitie geen transitie meer is.

Blijf op de hoogte van de laatste inzichten.

Meld je aan voor onze energietransitie nieuwsbrief

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.