Nieuws TwynstraGudde is samenwerking aangegaan met de Refugee Talent Hub

TwynstraGudde en de Refugee Talent Hub zijn een samenwerking aangegaan. De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met als doel de kloof tussen vluchtelingen en de Nederlandse arbeidsmarkt te verkleinen en zo de kansen voor vluchtelingen op de arbeidsmarkt te vergroten. De samenwerking bestaat uit het organiseren van diverse activiteiten op de werkvloer. De eerste gezamenlijke activiteit die opgepakt is, is de start van een women only mentorprogramma.

Toegevoegd door Esther van Koot op 6 februari 2023

In het women only mentorprogramma ligt de nadruk op de specifieke kansen en uitdagingen die vrouwelijke professionals tegen kunnen komen in hun werk. Hiervoor worden vrouwelijke talenten met een vluchtelingenachtergrond (mentees) voor een periode van vijf maanden gekoppeld aan vrouwelijke adviseurs van TwynstraGudde (mentoren). De mentoren delen hun kennis, vaardigheden en professionele netwerk met de mentees. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken met de mentees, adviseren de mentoren over de te zetten stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Verder worden samen bijeenkomsten verzorgd, waarin ze meer leren van elkaars werelden, werk in het algemeen en werken als adviseur in het bijzonder.

Fotograaf: Salar Ashari, Refugee Talent Hub

Gelijkwaardigheid en wederkerigheid

Gelijkwaardigheid en wederkerigheid zijn belangrijke waarden. Naast de begeleiding naar werk die de mentoren de mentees bieden, zorgen de persoonlijke ontmoetingen voor waardevolle inzichten in elkaars culturen, perspectieven en waarden. Het helpt onze adviseurs breder in verbinding te staan met de maatschappij en hun blik te verruimen.

Interesse in elkaar

'Als gevolg van mijn drukke agenda waren de eerste paar afspraken die ik met mijn mentee had digitaal’, aldus Jacqueline Heere, adviseur bij TwynstraGudde. 'Die gesprekken waren zakelijk en gericht op hoe ik met mijn netwerk mijn mentee zou kunnen helpen bij het vinden van een betaalde baan. Maar toen we een keer fysiek hadden afgesproken gaf dat een totaal andere dynamiek! Toen ging het niet alleen maar om zo snel mogelijk de kloof tot de arbeidsmarkt te verkleinen, maar waren we gewoon twee mensen die geïnteresseerd in elkaar waren en een kopje koffie met elkaar dronken. Die informele ontmoetingen (voor beiden waardevol) zijn nodig omdat het 'landen’ in een andere cultuur meer is dan een kwestie van schakelen.'

Maatschappelijke bijdrage

Deze samenwerking komt voort uit onze ambitie om naast onze reguliere opdrachten op meerdere manieren maatschappelijk bij te dragen. Dit doen we vanuit het Community Programma van ons programma House of Impact, waarmee we adviseurs buiten betaalde opdrachten inzetten voor maatschappelijke projecten. Hiervoor zetten we onze kennis en kunde in en bieden we coaching en hands-on ondersteuning aan. 

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.