Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Nieuws TwynstraGudde is samenwerking aangegaan met de Refugee Talent Hub

  TwynstraGudde en de Refugee Talent Hub zijn een samenwerking aangegaan. De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar met als doel de kloof tussen vluchtelingen en de Nederlandse arbeidsmarkt te verkleinen en zo de kansen voor vluchtelingen op de arbeidsmarkt te vergroten. De samenwerking bestaat uit het organiseren van diverse activiteiten op de werkvloer. De eerste gezamenlijke activiteit die opgepakt is, is de start van een women only mentorprogramma.

  Toegevoegd door Esther van Koot op 6 februari 2023

  In het women only mentorprogramma ligt de nadruk op de specifieke kansen en uitdagingen die vrouwelijke professionals tegen kunnen komen in hun werk. Hiervoor worden vrouwelijke talenten met een vluchtelingenachtergrond (mentees) voor een periode van vijf maanden gekoppeld aan vrouwelijke adviseurs van TwynstraGudde (mentoren). De mentoren delen hun kennis, vaardigheden en professionele netwerk met de mentees. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken met de mentees, adviseren de mentoren over de te zetten stappen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Verder worden samen bijeenkomsten verzorgd, waarin ze meer leren van elkaars werelden, werk in het algemeen en werken als adviseur in het bijzonder.

  Fotograaf: Salar Ashari, Refugee Talent Hub

  Gelijkwaardigheid en wederkerigheid

  Gelijkwaardigheid en wederkerigheid zijn belangrijke waarden. Naast de begeleiding naar werk die de mentoren de mentees bieden, zorgen de persoonlijke ontmoetingen voor waardevolle inzichten in elkaars culturen, perspectieven en waarden. Het helpt onze adviseurs breder in verbinding te staan met de maatschappij en hun blik te verruimen.

  Interesse in elkaar

  'Als gevolg van mijn drukke agenda waren de eerste paar afspraken die ik met mijn mentee had digitaal’, aldus Jacqueline Heere, adviseur bij TwynstraGudde. 'Die gesprekken waren zakelijk en gericht op hoe ik met mijn netwerk mijn mentee zou kunnen helpen bij het vinden van een betaalde baan. Maar toen we een keer fysiek hadden afgesproken gaf dat een totaal andere dynamiek! Toen ging het niet alleen maar om zo snel mogelijk de kloof tot de arbeidsmarkt te verkleinen, maar waren we gewoon twee mensen die geïnteresseerd in elkaar waren en een kopje koffie met elkaar dronken. Die informele ontmoetingen (voor beiden waardevol) zijn nodig omdat het 'landen’ in een andere cultuur meer is dan een kwestie van schakelen.'

  Maatschappelijke bijdrage

  Deze samenwerking komt voort uit onze ambitie om naast onze reguliere opdrachten op meerdere manieren maatschappelijk bij te dragen. Dit doen we vanuit het Community Programma van ons programma House of Impact, waarmee we adviseurs buiten betaalde opdrachten inzetten voor maatschappelijke projecten. Hiervoor zetten we onze kennis en kunde in en bieden we coaching en hands-on ondersteuning aan.