Blog Digitale investeringscoach is vernieuwd

De markt is in beweging en dat heeft effect op investeringsprojecten. De oorlog in Oekraïne en de gevolgen van de pandemie stuwden de prijzen omhoog. Daarnaast zorgen nieuwe duurzaamheidsambities voor een stevig eisenpakket aan vrijwel alle projecten. De focus komt daarmee steeds meer te liggen op de vraag welke projecten zijn nog haalbaar? 

Toegevoegd door Steffen Chang op 14 februari 2023

Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden hebben we de afgelopen periode de digitale investeringscoach uitgebreid. De vernieuwing bestaat naast een marktupdate van de investeringskosten voor nieuwbouw en renovatie, ook uit inzicht in de exploitatiekosten en de kosten voor verduurzaming van een pand. Deze nieuwe versie is vanaf nu beschikbaar.

Start digitale  coach

cijfers-voor-blog-01-2Update cijfers – markt sterk in beweging

2022 was een zeer bewogen jaar, ook op bouwkosten gebied. De pandemie en de oorlog in Oekraïne zorgden voor extreme prijsstijgingen, hoge energie- en gasprijzen, en leveringsproblemen. De prijsstijgingen en onzekerheid zijn naar verwachting nog niet ten einde, een recessie ligt op de loer. We hebben alle kengetallen een update gegeven naar een actueel prijsniveau om zo de best mogelijke investeringsindicatie te kunnen genereren.

Digitale investeringscoach is vernieuwd

cijfers-voor-blog-02-2Exploitatiekosten – inzicht in benodigde totaalbudget (TCO)

Naast de investeringskosten zijn de jaarlijkse exploitatiekosten van belang voor het maken van keuzes. Daarom kun je nu ook meteen een indicatie zien van de jaarlasten op basis van jouw investeringskosten. De berekende investering wordt vertaald naar een jaarlijkse kapitaalslast en een indicatie van overige gebouwgebonden jaarlasten en facilitaire services.

cijfers-voor-blog-03-2Duurzaamheid – wat kost gasloos of Paris Proof?

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de gebouwde omgeving. Vanaf 1 januari 2023 is het voor kantoorgebouwen verplicht om minimaal duurzaamheidslabel C te hebben. Ben jij al bezig met het verwezenlijken van Paris Proof vastgoed? Hoe krijg je grip op de kosten die nodig zijn om een gebouw te verduurzamen? Onze kostenexperts hebben die investerings- en exploitatiekosten toegevoegd aan de digitale investeringscoach. Met de parameters in de digitale investeringscoach kun je de varianten en mogelijkheden berekenen.

Meer weten?

Ontdek de nieuwe mogelijkheden van de digitale investeringscoach en zet de volgende stap in de ontwikkeling van jouw vastgoed. Meer weten? Neem dan contact op met Steffen Chang of Wouter Dreimüller.

Start digitale  coach

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.