TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Rotterdam-Rijn Pijpleiding Efficiënt portfoliomanagement bij Rotterdam-Rijn Pijpleiding

  Rotterdam-Rijn Pijpleiding transporteert ruwe olie en halffabricaten van Europoort naar het Ruhrgebied. Veilig, betrouwbaar en zonder overlast voor de omgeving. Wij hebben geholpen de bedrijfsvoering efficiënter te maken door het portfoliomanagement te verbeteren.

  Rotterdam-Rijn Pijpleiding is een gezamenlijke onderneming van BP, Shell en Ruhr Oel. Deze maatschappij exploiteert ondergrondse pijpleidingen met een totale lengte van bijna 500 km. In de loop van de jaren zijn veel activiteiten van dit bedrijf als een project gedefinieerd. De aansturing en control van het portfolio was daardoor complex. Ieder project moet immers volgens dezelfde richtlijnen van projectmanagement worden aangestuurd. Het managementteam van Rotterdam-Rijn Pijpleiding vroeg ons te helpen de werkwijze rondom projectportfolio te vereenvoudigen.

  Afwegingskader

  Wij hebben het portfolio geanalyseerd. Al snel werd duidelijk dat niet alle ‘activiteiten’ ook werkelijk een ‘project’ zijn in de zin van uniek, complex en multidisciplinair. We hebben een afwegingskader ontworpen: wanneer is sprake van een project en wanneer van meer reguliere activiteiten? Onder het motto ‘houd het eenvoudig en daardoor begrijpelijk voor de organisatie’ hebben we hebben daarbij drie slimme criteria gehanteerd. Geen ingewikkelde beslisbomen of flow charts. Door de drie criteria te volgen hebben we de lijst van activiteiten teruggebracht tot een tiental echte projecten. Wij adviseerden de andere activiteiten onder te brengen in reguliere onderhoudsplannen of activiteitenpakketten.

  Portfoliomethodiek

  Alle activiteiten hebben we opgenomen in een portfolio als basis voor een methode om op organisatieniveau de inzet van beschikbare mensen en middelen op de juiste manier te verdelen. Ook hebben we de project governance omschreven met daarin de rollen en taken van de verantwoordelijke functionarissen. Sturing en controle blijven, alleen op een andere manier.

  Alle informatie over portfoliomanagement teruglezen? Lees verder

  Efficiënte aansturing

  We hebben onze analyse en aanbevelingen met het managementteam besproken. Het managementteam voert de door ons voorgestelde aanpak met de bijbehorende methodiek in. Het resultaat is, dat het leeuwendeel van de activiteiten straks op een reguliere manier, zonder onnodige projectbureaucratie wordt aangestuurd. Slechts projecten die je met recht zo kunt noemen, worden dan nog volgens het meer complexe projectmanagement aangestuurd.

  Onze toegevoegde waarde

  Adviseurs van TwynstraGudde hebben expertise op het gebied van portfoliomanagement en projectmanagement. Wij nemen als onafhankelijke buitenstaander met een frisse blik de organisatieportfolio onder de loep en komen dan met een voorstel dat direct kan worden geïmplementeerd.

  Wij hebben een whitepaper geschreven over de grondbeginselen van succesvol portfoliomanagement. Aan de hand van tien succesfactoren en praktijkcases heb je praktische handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Download hieronder het whitepaper.

  New call-to-action

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen