TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Waterschapsverkiezingen 2023

  15 maart 2023 is Nederland naar de stembus gegaan om de Algemene Besturen van de waterschappen te kiezen. Dit is voor de waterschappen een periode waarin nieuwe politieke ambities worden gevormd en Algemene en Dagelijkse Besturen een andere samenstelling krijgen. Er wordt opnieuw nagedacht over de rolinvulling van het Algemeen en Dagelijks Bestuur. Nieuwe coalities worden gevormd en nieuwe afspraken over het samenspel worden gemaakt. Dit in een tijd dat het waterschapsbestuur al sterk in beweging is.

  Toegevoegd door Arjan Loesink op 10 maart 2023

  Het monistische stelsel van waterschappen verliest door de politisering van het waterschapsbestuur zijn scherpe randjes. Dit leidt tot een groter politiek zelfbewustzijn en een grotere profileringsdrang van het Algemeen Bestuur. Ook pakken waterschappen vaker een rol bij onderwerpen waar ze vroeger meer terughoudend waren, zoals klimaatadaptatie en de transitie van het landelijk gebied. Algemene Besturen tonen hierbij meer zelfbewustzijn en willen dat hun waterschap een stevige overheid en gesprekspartner is bij deze opgaven. Daarnaast is het door een steeds grotere complexiteit van de bestuurlijke opgaven en een steeds professionelere ambtelijke organisatie en Dagelijks Bestuur, voor een Algemeen Bestuur lastiger om zijn kaderstellende en controlerende rol te vervullen.

  Waterschapsverkiezingen 2023

  In deze veranderende wereld worden de komende weken en maanden belangrijke bestuurlijke en organisatorische keuzes gemaakt bij waterschappen. Keuzes over de doorvertaling van politieke ambities naar ambtelijke uitvoering, keuzes over het samenspel tussen bestuur en organisatie en keuzes over de professionalisering en ondersteuning van het waterschapsbestuur. TwynstraGudde ondersteunt u hierbij graag. Onze adviseurs kennen de bestuurlijke dynamiek en het samenspel tussen Algemeen Bestuur, Dagelijks Bestuur en ambtelijke organisatie. Onze adviseurs zijn betrokken, met een goed gevoel voor de verhoudingen in een politiek-bestuurlijke omgeving, maar met een onafhankelijke, kritische blik.

  Net gekozen in het waterschapsbestuur? Lees deze 5 tips. 

  TwynstraGudde heeft het Canvas Bestuursondersteuning ontwikkeld om het gesprek over een passende bestuursondersteuning en de organisatie te voeren. Lees hier meer

  Water en bodem moeten sturend worden bij ruimtelijke keuzes in ons land. Maar hoe dan? Wat betekent dat precies? Lees hier het blog water en bodem sturend.

  Download onderstaand whitepaper voor meer informatie over onze visie en aanpak van de bestuursondersteuning bij waterschappen.
  Download Whitepaper

  Stel een vraag

  Alle mensen

  Stel een vraag

  Alle mensen