Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Nieuws Nieuwe participatieve methoden voor effectieve en rechtvaardige energietransitie

  De NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) start vier onderzoeksprojecten op, waarin consortia van onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties onderzoek gaan doen naar sociale, maatschappelijke en technische aspecten van de energietransitie. TwynstraGudde draagt als samenwerkingspartner bij aan twee onderzoeksprojecten. Dat doen we door ons netwerk en praktijkkennis beschikbaar te stellen. De komende jaren zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe (kwantitatieve) participatieve methoden.

  Toegevoegd door Arjan Raatgever op 14 juni 2022

  De energietransitie is een interdisciplinaire opgave: deze moet worden benaderd vanuit sociaalmaatschappelijk perspectief en samengaan met onderzoek naar technische oplossingen voor deze uitdaging. Het is hierbij belangrijk om de drijfveren van eindgebruikers in kaart te brengen, maar ook om te inventariseren welke technologische innovaties de transitie kunnen versnellen en hoe de betrokkenheid van burgers en andere directe stakeholders kan worden vergroot. Wij dragen hieraan bij door de volgende twee onderzoeken.

  Onderzoek 'Participatory modelling with citizens and stakeholders'

  De energietransitie heeft gevolgen voor iedereen. Het is daarom belangrijk om beslissingen te nemen die helpen om de klimaatdoelstellingen op een rechtvaardige manier te halen. Dat betekent dat overheden, bedrijven en burgers samen moeten nadenken over wenselijke oplossingen voor bijvoorbeeld de planning van een zonnepark of het aardgasvrij maken van een wijk. Wij ontwikkelen een methode die dit mogelijk maakt. We geven rechtvaardigheid een plek in de computermodellen die veelal gebruikt worden voor het bedenken van oplossingen. Dit onderzoek doen wij samen met de Universiteit Leiden en de TU Delft.

  Onderzoek 'Putting REsident Practices And REsidential areas at the center of a effective energy transition'

  In kwetsbare wijken staan we voor de uitdaging om tot effectieve en schaalbare technologische energieoplossingen te komen, terwijl bewoners weinig vertrouwen hebben en minder betrokken zijn bij de energietransitie. In onze aanpak staan rechtvaardigheid en het welzijn van bewoners als volwaardige deelnemers in de energietransitie dan ook centraal. De betrokkenheid van professionals, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden zijn ook cruciaal voor een succesvolle transitie.

  In ons onderzoek werken we vanuit vier zogeheten Urban Living Labs: experimenteeromgevingen in de wijken van het onderzoek, waar we met bewoners, professionals, beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten aan de slag gaan. Samen brengen wij op elkaar inwerkende technische en sociale problemen in kaart en ontwikkelen we interventies voor een aantal concrete uitdagingen. Om op basis daarvan innovaties en concrete beleidsmaatregelen door te voeren. Dit onderzoek doen wij samen met een aantal universiteiten, gemeenten, provincies en andere kennisorganisaties.

  Meer weten?

  Wil je meer weten over onze onderzoeken en hoe we dit aanpakken? Vul dan onderstaand formulier in. Eén van onze adviseurs neemt dan op korte termijn contact met je op.

  Ja, ik heb een vraag

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen