Nieuws 'Professioneel risicomanagement bij projecten': 25 jaar praktijkervaring gebundeld

Projecten verlopen nooit precies volgens de planning en begroting waardoor veel tijd, energie en geld verloren gaat aan het achteraf bijsturen. Risicomanagement is het antwoord op dat probleem. In het boek Professioneel risicomanagement bij projecten laten Daniëlla van Well-Stam en Fianne Lindenaar, beide partner bij TwynstraGudde, zien hoe je risicomanagement succesvol kunt inzetten om je doelen te realiseren.

Toegevoegd door Esther van Koot op 19 april 2021

De basis voor dit boek is de RISMAN-methode, die inmiddels veel gebruikt wordt voor risicoanalyse en risicomanagement bij projecten. De auteurs hebben 25 jaar geleden aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van deze methode. De afgelopen jaren is de focus van de RISMAN-methode verlegd naar het omgaan met risico’s. Gedrag en cultuur zijn belangrijke succesfactoren naast de methode en systemen. Maar ook het vinden van een goede balans tussen verantwoorden en sturen.

‘Als wij terugkijken op de afgelopen 25 jaar zien wij dat het risicomanagement een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. Wij kwamen er al snel achter dat het meer behelst dan harde lijstjes en systemen. Iedereen die iets ontwerpt, focust op de techniek, maar de risico’s zitten vaak aan de organisatorische kant. Mensen moeten het risicomanagement ervaren. Met een systeem kun je risico’s mooi uitrekenen, maar het gaat erom hoe mensen ermee omgaan. Hoe ze iets met risico’s durven te doen door die te koppelen aan gedrag’, aldus Van Well-Stam en Lindenaar.

3d Cover

Professioneel risicomanagement bij projecten is het resultaat van jarenlange praktijkervaring opgedaan door de auteurs en het team adviseurs dat hier samen met hen aan heeft meegebouwd. Het is een onmisbaar boek voor beslissers, projectmanagers en teamleden die alles willen weten over het succesvol inrichten en uitvoeren van risicomanagement binnen hun organisatie of project.

Bestellen

Het boek Professioneel risicomanagement bij projecten kun je via de webshop van de Boom Uitgevers bestellen.

ISBN 9789024438990 I NUR 801 | € 29,90 | 244 blz. | paperback
e-book ISBN 9789024439003 | € 20,95

Via dit inkijkexemplaar krijg je een indruk van (de inhoud van) het boek.

Meer weten?

Heb je na het lezen van het boek behoefte om over de inhoud ervan door te praten? Of heb je specifieke vragen? We komen graag een keer, vrijblijvend, bij jou en/of jouw organisatie langs. Interesse? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

Ja, ik wil graag een afspraak

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.