Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Boek Professioneel risicomanagement bij projecten

  Onze 25 jaar ervaring met risicomanagement hebben wij nu gebundeld in boekvorm. In dit boek laten wij zien hoe je risicomanagement in kunt bedden en werkend kunt krijgen binnen projecten om op een succesvolle manier je doelen te realiseren.

  Toegevoegd door Daniëlla van Well-Stam op 4 maart 2021

  Projecten verlopen nooit precies volgens de planning en begroting waardoor veel tijd, energie en geld van de projectleden aan micromanagement wordt besteed in plaats van in het project zelf. Risicomanagement is het antwoord op dat probleem want door vooraf de mogelijke knelpunten in kaart te brengen, kun je het verlies van kostbare middelen voorkomen.

  Speciaal voor projectleiders en teamleden hebben Daniella van Well-Stam en Fianne Lindenaar het boek Professioneel risicomanagement bij projecten geschreven om risicoanalyse en risicomanagement goed te leren en uit te voeren. Vanuit de gedachte om risicomanagement goed te integreren in de dagelijks werkpraktijk lees je in dit boek hoe je risicomanagement in kunt bedden en werkend kunt krijgen binnen projecten om op een succesvolle manier je doelen te realiseren.

  RISMAN-methode

  De RISMAN-methode is een beproefde en veelgebruikte methode voor risicoanalyse en risicomanagement, die al 25 jaar bestaat. De methode en de toepassing hebben een enorme transformatie doorgemaakt waarbij de aandacht is verlegd naar het omgaan met risico's. Gedrag en cultuur zijn de belangrijke succesfactoren naast de methode en systemen. Ook het vinden van een goede balans tussen verantwoorden en sturen is belangrijk. Vanuit de gedachte om risicomanagement goed te integreren in de dagelijks werkpraktijk.

  Lees ook het interview met de auteurs in View on Value over 25 jaar RISMAN-methode

  Bestellen

  Het boek Professioneel risicomanagement bij projecten kun je via de webshop van de Boom Uitgevers bestellen.

  ISBN 9789024438990 I NUR 801 | € 29,90 | 244 blz. | paperback
  e-book ISBN 9789024439003 | € 20,95

  Via dit inkijkexemplaar krijg je een indruk van (de inhoud van) het boek:

  Boek Professioneel risicomanagement bij projecten

  Meer weten?

  Heb je na het lezen van het boek behoefte om over de inhoud ervan door te praten? Of heb je specifieke vragen? We komen graag een keer, vrijblijvend, bij jou en/of jouw organisatie langs. Interesse? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op om een afspraak in te plannen.

  Ja, ik wil een afspraak

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen