TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Gemeente Gouda Vastgoedstrategie voor gemeente Gouda

  De laatste jaren heeft Gouda haar vastgoedportefeuille onder de loep genomen. Zij is zich bewust welke panden in aanmerking komen om af te stoten.

  Wat nog ontbrak was een alomvattend kader waaraan de inzet van gemeentelijk vastgoed moest voldoen. TwynstraGudde hielp de gemeente deze kadernota op te stellen.

  Wat kan een gemeente met haar vastgoed?

  Als grootste vastgoedbezitter in de stad is de gemeente een speler van belang. Zij is eigenaar van vele gebouwen, maar ook subsidiegever voor gebruikers van maatschappelijk vastgoed. Dit maakt beleid noodzakelijk voor de vraag naar en het aanbod van gemeentelijk vastgoed. Daarbij werd wel een verdieping gevraagd van begrippen zoals maatschappelijk vastgoed, gemeentelijk vastgoed en kostprijsdekkende huur. Omdat uiteindelijk de gemeenteraad de kaders stelt, zijn wij daar gestart met een presentatie over het speelveld van gemeentelijk vastgoed.

  Opstellen kadernota Vastgoed

  De presentatie aan de raad was een opmaat naar het schrijven van de kadernota. De bestaande vastgoedportefeuille was daarbij het uitgangspunt. Vanuit de toegevoegde waarden die vastgoed voor de gemeente Gouda kan leveren, zijn criteria benoemd voor de eigen vastgoedportefeuille. Aan de hand van tien bekende Goudse gebouwen zijn de toegevoegde waarden zichtbaar gemaakt. De belangrijke bouwstenen voor het maken van een (politieke) keuze waren daarmee gereed.

  Spelregels voor portefeuillemanagement

  Bezit van gemeentelijk vastgoed is geen doel op zich. Het is een middel dat kan bijdragen aan maatschappelijk effect. Toch is portefeuillemanagement een voorwaarde om de gemeentelijke gebouwen effectief en efficiënt in te zetten. Gouda heeft daarom financiële en organisatorische spelregels opgesteld om het portefeuillemanagement ook professioneel en transparant te laten verlopen.

  Het resultaat van deze adviesopdracht was een kadernota Vastgoed die is vastgesteld door het college van Burgemeester en Wethouders en binnenkort in de gemeenteraad wordt behandeld. De inbreng van TwynstraGudde was vooral de expertise op het gebied van maatschappelijk vastgoed en portefeuillemanagement, daarnaast procesbegeleiding in de bijeenkomsten met het college en de gemeenteraad.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen