TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Gemeente Tilburg Second opinion uitbreiding Poppodium 013

  De gemeente Tilburg investeert in de verbouwing en uitbreiding van Poppodium 013.

  Foto: Anthony Delanoix

  De raad heeft met het investeringsplan ingestemd nadat adviseurs van TwynstraGudde een second opinion hebben gegeven over de haalbaarheid.

  De opdracht

  Poppodium 013 wordt (na Paradiso en de Melkweg) het derde poppodium van Nederland genoemd. Voor de gemeente Tilburg is het dus een zeer belangrijke accommodatie. Om die positie te behouden moet 013 meegaan met de veranderende wereld van de popmuziek en ingrijpend worden verbouwd. De organisatie 013 heeft hiervoor een businessplan gemaakt: samenvoeging van de twee kleinere zalen tot één zaal voor 700 mensen, uitbreiding van het gebouw zelf en uitbreiding van de grote zaal tot een capaciteit 3200 concertgangers. Met de uitbreiding denkt 013 dat ook de financiële prestaties zullen verbeteren. De gemeente - gebouweigenaar en financier – wilde zich een onafhankelijk oordeel vormen over de haalbaarheid van het plan. In 2013 voerde TwynstraGudde op haar verzoek een second opinion uit.

  Onze visie

  Investeringen in cultuurgebouwen zijn in deze tijd geen vanzelfsprekendheid. Middelen zijn schaars en de onzekerheden vaak groot. Onze second opinion heeft zich daarom toegespitst op het risicoprofiel van de investering in Poppodium 013. Met name de toekomstige exploitatie is van belang omdat die invloed heeft op de meerjarige afspraken met de gemeente zoals de cultuursubsidie en het gebouwonderhoud.

  De aanpak

  In het businessplan voor aanpassing en uitbreiding van 013 zijn de prognoses voor de toekomstige exploitatie onderbouwd. Wij hebben de kwaliteit van dit plan beoordeeld op basis van de volledigheid van de aangeleverde gegevens, de juistheid van de onderbouwing en de aannemelijkheid dat de prognoses worden gerealiseerd. In de toets hebben wij een scherp onderscheid gemaakt tussen de kwaliteit van de investeringsraming en de kwaliteit van de exploitatie. Naast onze kennis van bedrijfsvoering hebben we daarbij specifieke kennis van de cultuursector ingebracht.

  Het resultaat

  Door een businesscasebenadering te kiezen, hebben we een integraal beeld gegeven van het plan voor uitbreiding. We hebben dat in een compacte rapportage aan de gemeente gepresenteerd. Hoofd- en bijzaken zijn daarin duidelijk gescheiden. Mede op basis van ons onderzoek heeft de gemeenteraad eind 2013 ingestemd met het investeringsplan. Eind 2015 wordt het vernieuwde 013 opgeleverd.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen