TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Ingenieursbureau Amsterdam Peilstok Projectbeheersing voor Ingenieursbureau Amsterdam

  Het Ingenieursbureau Amsterdam geeft uitvoering aan tientallen projecten in de stad. TwynstraGudde heeft met een ‘Peilstok’ de kwaliteit van de projectbeheersing gemeten en aanbevelingen voor verbetering gedaan.

  Het ingenieursbureau is in 2015 ontstaan uit een samenvoeging van meerdere diensten. Het is sindsdien dé partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Projectbeheersing is cruciaal. Men wilde daarom inzicht hebben in de mate waarin projecten op een beheerste manier worden uitgevoerd. Doel was uiteraard ook om eventuele verbeterpunten aan te wijzen.

  De Peilstok

  TwynstraGudde heeft de ‘Peilstok Projectbeheersing’ ontwikkeld. Het is een lijst met circa zestig ja/nee-vragen waarmee wordt bepaald in hoeverre essentiële aspecten van projectbeheersing op orde zijn: scope, tijd, geld, kwaliteit, risico’s, organisatie en informatie. De lijst is gebaseerd op algemene standaarden aangevuld met jarenlange ervaring van TwynstraGudde.

  Met de Peilstok hebben we twintig representatieve projecten onder de loep genomen. Bij die projecten hebben we in interviews met projectmedewerkers de vragen beantwoord. Het overall-beeld is positief, maar op punten zijn verbeteringen mogelijk. Deze hebben we in de interviews met de medewerkers besproken om deze aan te laten sluiten aan de praktijk. Daarnaast hebben we interviews gehouden met het management van het IB en met de Dienst Metro en Tram.

  "De ‘Peilstok Projectbeheersing’ is een vragenlijst waarmee wordt bepaald in hoeverre essentiële aspecten van projectbeheersing op orde zijn."

  Themaworkshops

  Met de Peilstok hebben we vijf thema’s boven tafel gekregen waarop verbeteringen mogelijk zijn:

  • Hoe organiseer je je project en krijg je de juiste mensen op de juiste plek?
  • Hoe organiseer je kwaliteitsmanagement?
  • Hoe leer je van elkaar en van elkaars projecten?
  • Hoe zorg je voor een lerende organisatie?
  • Wanneer is maatwerk nodig en wanneer is uniformiteit gewenst?
  • Wat is goed opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap?

  Deze thema’s zijn in eveneens vijf workshops uitgediept met de medewerkers van het ingenieursbureau. Op basis hiervan hebben we een roadmap voor doorontwikkeling van projectbeheersing gemaakt.

  Het resultaat

  De Peilstok is een praktische en snelle graadmeter. Het Ingenieursbureau Amsterdam heeft hiermee inzicht gekregen in de kwaliteit van projectbeheersing. De stappen die nodig zijn om verbeteringen door te voeren, staan in een overzichtelijke roadmap. In het onderzoek hebben we nauw samengewerkt met een klankborgroep van medewerkers en managers. Dankzij deze samenspraak sluit het advies aan op de praktijk en kan het Ingenieursbureau er direct mee aan de slag.

  De meerwaarde van TwynstraGudde

  TwynstraGudde heeft vele jaren ervaring met management en beheersing van projecten in de openbare ruimte. De Peilstok is mede op die ervaring gestoeld. Daarnaast hebben we met name bij het ontwerp van de roadmap kennis en ervaring op het gebied van veranderkunde en organisatieontwikkeling ingezet.

  Neem contact op met één van onze mensen

  Alle mensen

  Neem contact op met één van onze mensen

  Alle mensen