One Planet Ontwikkeling Business Garden One Planet

One Planet transformeert een leegstaand kantoorgebouw tegenover Amersfoort CS tot de duurzaamste en meest inspirerende groene werkplek van Nederland.

TwynstraGudde coacht de organisatie bij het inrichten en organiseren van het project.

One Planet

One Planet Foundation is een katalysator en kraamkamer voor duurzaamheid. Zij creëert projecten die mensen in staat stellen om duurzamer te leven, te werken en te spelen binnen ieders toegestane mondiale voetafdruk. Vanaf 2014 werkt One Planet aan de ontwikkeling van de Business Garden in een bestaand kantoorgebouw aan het Stationsplein in Amersfoort. Hier is plaats voor een gevarieerde gemeenschap van bedrijven, mkb’ers en zzp’ers die werken aan innovatie en People-Planet-Profitprojecten. Bezoekers zijn welkom voor een fair trade koffie, biologische salade van de streekmarkt, informatie over duurzaamheid en sociale ondernemerschap.

Business Garden

De Business Garden is meer dan een kantoor. De verschillende gebruikers vormen samen een netwerk waarbij ruimte is voor kennisdeling en slimme samenwerkingsverbanden. Het gebouw zelf moet door toonaangevende architectuur, groeiende groene gevels en een energiedak op het gebouw, een blikvanger in de stad worden. Door toepassing van de zogeheten WWF-10-principes van One Planet Living - inclusief vele technieken - wil One Planet laten zien dat verouderd vastgoed toch een nieuw leven kan krijgen. Het uiteindelijke doel van One Planet is een groenmaximalisatie tegen een verantwoord rendement.

Projectcoach

In de vorm van een adviesdonatie aan de One Planet Foundation vervult TwynstraGudde een rol als projectcoach en adviseur duurzaamheid. Tevens geven wij advies vanuit onze expertise in vastgoedrealisatie en -exploitatie. Hiermee helpen wij One Planet en haar partners bij het realiseren van de mooiste, duurzaamste en meest inspirerende werkplek van Nederland.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.