TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Aanpak Bezie(l) je vak – Kracht en kwetsbaarheid van professionals

    Je bent professional en verstaat je vak. Maar op de toppen van je specialisme kom je lastige dilemma’s tegen. Dan schiet vakkennis tekort en komt het aan op ethiek en een gewetensvolle benadering. Herkenbaar? Een serieus gesprek met vakgenoten over de dilemma’s in je vakgebied geeft houvast en vertrouwen. Wij hebben hiervoor een methodiek ontwikkeld. 

    Als je verder komt in je vak, raak je steeds vaker aan professionele dilemma’s. Houd jij vast aan de beginselen van je vak of zet je het belang van de organisatie voorop? Kies je voor extra kwaliteit of zwicht je voor de druk van de opdrachtgever om snel op te leveren en kosten te beperken? Je kunt de kool en de geit niet allebei sparen. Maar waar ligt voor jou de grens? En hoe ga je daar in de praktijk mee om?  

    Persoonlijke dilemma’s  

    Vakspecialisten zijn autonome beslissers. Je komt voor keuzes te staan waar geen pasklare oplossingen voor zijn. Het komt aan op je eigen oordeelsvermogen en dat voelt soms als een zware verantwoordelijkheid die op je schouders rust. It’s lonely at the top. Toch worstelt iedereen op een dieper niveau met dezelfde vragen. Het zijn dilemma’s waar je persoonlijk en emotioneel door wordt geraakt. Je kunt ze uit de weg gaan, maar dan kom je niet verder. Je kunt ze negeren, maar dat geeft ongezonde spanning. Beter is het om dilemma’s met collega’s en vakgenoten te bespreken en te reflecteren op je keuzes. Dan bereik je een hoger plan. Het versterkt je gevoel van vertrouwen en vergroot je professionaliteit.  

    Bezie(l)-je-vaksessies 

    Een goede setting is nodig om dilemma’s bespreekbaar te maken en van elkaar te leren. Het teamuitje en de vrijdagmiddagborrel zijn daarvoor niet geschikt. Een serieus en gestructureerd gesprek wel. Daarvoor hebben wij de Bezie(l)-je-vaksessies ontwikkeld. Het is een georganiseerde vorm om snel tot de kern te komen. Je beziet je vak én zorgt voor bezieling. Dilemma’s worden leerpunten. Ook als leidinggevende kun je dit instrument inzetten om de vakbekwaamheid te vergroten en een goed gesprek onder je medewerkers te faciliteren.  

    Hoe ziet zo’n sessie eruit? 

    Een Bezie(l)-je-vaksessie begint met een verkennend gesprek. Wat is jouw vraag, waaraan is behoefte en met welke collega’s wil je aan de slag? Het precieze programma maken we in overleg. Aan de hand van voorgesprekken werken we enkele prangende themas uit. In een groep van maximaal 25 mensen laten we de deelnemers daarop reflecteren. Eén of twee collegainterviewen we voor de groepDaarna is er een groepsopdracht op grond waarvan we een plenair gesprek voerenDe leerpunten vatten we samen in een filmpje, een serie statements of een visual 

    Meer vertrouwen en comfort 

    Het resultaat van een Bezie(l)-je-vaksessie is dat moeilijke themas beter bespreekbaar zijn. Professionals delen hun ervaringen en komen erachter dat zij veelal met dezelfde vragen en onzekerheden worstelen. De basis om met deze dilemma’s in een team van professionals om te gaan, wordt sterker. Het geeft meer vertrouwen en maakt dat een professional zich comfortabeler voelt bij moeilijke beslissingen. Iedereen kan zijn of haar vak nog beter uitoefenen.  

    Waarom TwynstraGudde?  

    De Bezie(l)-je-vaksessies worden begeleid door Liesbeth Beneder en Niels Vrije. Liesbeth heeft een achtergrond in de filosofie en werkt als adviseur op het snijvlak van technologie, beleid en samenleving. Zij ziet hoe groot de behoefte vaak is aan een zinnig gesprek over het vak en de lastige dilemma’s. Niels Vrije is bestuurskundige met een achtergrond in de sociale wetenschappen. Voor hem staat de professional in zijn of haar context centraal. Je kwetsbaar durven opstellen is volgens hem altijd het begin van groei. Om specialisten verder te brengen in hun vak, hebben zij de methode opgezet als een veilige haven voor groei.  

    Spreekuur professionele dilemma’s 

    Heb jij een professioneel dilemma en wil je deze bespreken met Liesbeth of Niels? Zij zijn beschikbaar om jouw dilemma verder uit te werken in een Zoom of Teams call. Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op. 

    Ik neem graag deel aan het spreekuur

    Praat verder met...

    Alle mensen

    Praat verder met...

    Alle mensen