Waaruit bestaat het START Leiderschapsprogramma?

Begin 2022 brengen we de eerste lichting van START Leiderschap samen. Een groep van 10 getalenteerde jonge leidinggevenden zetten een nieuwe stap in hun persoonlijke zoektocht. Ze versterken hun eigen authentieke leiderschap en ontwikkelen een collectieve visie op het leiderschap van morgen.

Toegevoegd door Tibbe van den Nieuwenhuijzen op 5 oktober 2021

Start leiderschap

De opbouw van START Leiderschapsprogramma draait om drie kernmodules:

  • Ik als leidinggevende: wij geloven dat je als leidinggevende eerst jezelf moet leren kennen voordat je leiding kunt geven aan anderen.

  • Verstevigen van je leiderschap: het is essentieel dat je leidinggeven internaliseert met wat van nature bij jou past. Vanuit deze eigen vorm van leiderschap ben je flexibel en heb je oog voor de ander.

  • Leidinggeven aan morgen: je bent als jonge leidinggevende deel van een collectief. Een beweging van een nieuwe generatie die op haar eigen manier invulling geeft aan de rol en gemeenschappelijke opgave.

In het programma vertalen we deze kernmodules naar drie meerdaagse modules die worden versterkt door masterclasses en intervisie. 

cijfers-voor blog-01Ik als leidinggevende - stevig en talentvol

Wat neem jij mee van jezelf in je rol als leidinggevende? Waar kom je vandaan en hoe heeft dit je gevormd? Wat heb je in huis en welke natuurlijke reflexen en onbewuste patronen zie je in je leiderschap? Deze vragen staan centraal in de eerste drie dagen.

We halen feedback op uit werk en privé en bespreken hoe hoog jij de lat legt. We gaan op zoek naar de kern van je sterke punten en uitdagingen. We ervaren hoe we op andere mensen overkomen. We maken en delen ons biografisch verhaal.

We doen dit niet alleen met het hoofd maar raken ook hart en handen door middel van theater, kunst en fysieke uitdagingen.

2 t/m 4 februari 2022

Schrijf je in voor de oriëntatie

Schrijf je in voor de oriëntatie

Ontmoet gelijkgestemden en deel je kennis en ervaring op de kick-START bijeenkomst op 21 oktober in de Nieuwe Stad in Amersfoort.

Lees meer

cijfers-voor-blog-02bVerstevigen van je leiderschap - ambitieus en rebels

Van het ontdekken van je natuurlijke manier van leidinggeven bewegen we naar dat wat buiten je comfort zone ligt. In de tweede module verbreed je wat je in huis hebt door verschillende perspectieven op leiderschap te ervaren en toe te passen.

Je ervaart hoe sturend leiderschap duidelijke rollen en taken formuleert. Hoe coachend leiderschap je leert loslaten. Visionair leiderschap zet een stip op de horizon en draagt bij aan het behalen van succesvolle resultaten. Organisch leiderschap daagt je uit om de energie te volgen en soms iets effectief fout te laten lopen.

Leiderschapsprogramma START

In de tweede bijeenkomst ontmoeten we leidinggevenden uit de praktijk die meester zijn geworden in een van deze perspectieven. We maken niet alleen gebruik van buiten maar gebruiken ook onze eigen kennis en ervaring; we leren van elkaar. Alles komt samen in je eigen leiderschapsopgave, waar je, soms met de stroom mee en soms tegen de stroom in, je eigen aanpak ontwikkelt.

31 maart t/m 1 april 2022

cijfers-voor-blog-03bLeidinggeven aan morgen- richten op de toekomst

De laatste twee dagen staan in het teken van de kracht van jullie als jonge leidinggevende. Wat is uniek voor jullie als groep en welke valkuilen zijn er? We ontdekken met elkaar de kracht en uitdagingen van intergenerationeel leiderschap.

Je wordt vaardig in het realiseren van verandering in je eigen organisatie. Vooral als je geconfronteerd wordt met bestaande patronen van macht en belangen. Samen leren we sensitief positioneren en zo je veranderkracht te vergroten.

Alles komt samen op de laatste dag. De afgelopen maanden hebben bijgedragen aan zelfinzicht, openheid en authenticiteit. In de afsluitende bijeenkomst nodigen we je uit om ons mee te nemen in je persoonlijke reis. Zo markeren we samen het einde van het leiderschapsprogramma maar blijven we verbonden in het START netwerk: leidinggeven aan morgen.

START leiderschap SM
Klik hier voor dit volledige programma in pdf formaat

Ben jij een jonge leidinggevende? En denk je dat het START leiderschapsprogramma iets voor jou is? Kom dan op 21 oktober naar de Nieuwe Stad in Amersfoort voor een eerste oriëntatie. Of neem contact op met de leermanagers.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.