TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blog Thuiswerken, op kantoor of toch in de metaverse?

  Ooit gehoord van de metaverse? De metaverse is een virtuele wereld waar iedereen kan bestaan als een avatar, een digitaal wezen. In deze wereld kunnen avatars elkaar zien en spreken, samenwerken, spelletjes spelen, naar school gaan, winkelen, naar live concerten kijken en dat alles door een VR headset. Ideaal omdat je niet fysiek in dezelfde ruimte hoeft te zijn. Maar werkt dit nu echt? En heeft het voordelen? Voor ons reden genoeg om een Oculus Quest 2 VR-set aan te schaffen en ons onder te dompelen in de metaverse.

  Toegevoegd door Ellen Bakker op 28 maart 2022

  Ik hoopte zo, tijdens alle lockdowns, met elkaar in contact te blijven zonder nog meer Teams-meetings, digitale borrels of telefonische wandelingetjes te hoeven plannen. En ik was ook benieuwd of deze wereld ons meer inspiratie geeft dan de huiskamer waar we de afgelopen periode gezeten hebben. Het gevoel dat we weer samen zijn en niet alleen achter een bureau zitten. De hamvraag: maken de VR-brillen ons kantoor nu overbodig? En wat voor toepassingen zien wij nog meer binnen de metaverse? 

  Thuiswerken, op kantoor of toch in de metaverse?

  De VR-bril installeren

  Het moment dat je de Oculus bril uitpakt, begint het virtuele feest. Het installeren van de bril is best intuïtief, maar je ogen en ook je coördinatie moet even wennen aan het beeld. Na het instellen zetten we de hond in een andere ruimte, stellen we de bril nog een paar keer scherp en dan gaan we de virtuele wereld binnen.

  De eerste les die we leren, is dat het handig is om even de tijd te nemen om de boel te installeren en een avatar in te stellen. Het kost wel even een halfuurtje om handig te worden met de controllers van de bril en je virtuele werkomgeving goed in te richten.

  'Zo moet je het virtuele whiteboard wel op een goede plek hangen, anders moet je bijvoorbeeld op je knieën zitten om erbij te kunnen komen.'

  Meubels hadden we de eerste keer voor de zekerheid aan de kant gezet, maar dat is helemaal niet nodig, omdat je kan instellen wat jouw werkruimte is en waar je bureau staat. Superhandig, want dan knal je nergens tegenaan.

  De avatar customizen

  Metaverse avatarDaarnaast wordt er automatisch een avatar, jouw virtuele personage, voor je aangemaakt. Het is ook aan te raden om die even te customizen, want dit kan tot hilarische situaties leiden. De standaard avatar is namelijk het figuur rechts, en het is heel gek als dat poppetje praat met de stem van je collega.

  Een eerste verkenning van metaverse met Workrooms

  Wij gebruiken de applicatie Workrooms om een klein stukje metaverse te ontdekken.

  Zo kan je instellen dat je vergadert in hartje New York of bij een mooi meertje waar de zon schijnt. Ook mensen zonder VR-bril zijn welkom en verschijnen op aparte schermen.

  Metaverse techverkennerWij zien 5 kansen om de metaverse voor facility management en de gebouwde omgeving in te zetten. Deze zijn gevat in een whitepaper die je kunt downloaden.

  Maken de VR-brillen ons kantoor overbodig?

  Na de testsessies hebben we de VR-brillen twee maanden lang wekelijks gebruikt. Ben je benieuwd hoe ons dat bevallen is? En wat voor toepassingen we nog meer voor ons zien voor de metaverse? Lees onderstaande inzichten.

  Ook aan de slag met metaverse?

  Alle mensen

  Ook aan de slag met metaverse?

  Alle mensen