Nieuws ‘Onze’ studenten van de Rijksuniversiteit Groningen winnen SDG-Challenge

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen hebben op 2 juni de finale van de SDG-Challenge gewonnen. Samen met een team van Humanex, het innovatieonderdeel van TwynstraGudde, hebben zij gewerkt aan een challenge voor een van onze opdrachtgevers, de gemeente Oisterwijk. De SDG-Challenge koppelt talentvolle studenten aan organisaties om samen te werken aan maatschappelijke uitdagingen, gelinkt aan de Sustainable Development Goals (SDG’s).

 

Toegevoegd door Dan Kamminga op 3 juni 2022

Tijdens de finale van de SDG-Challenge pitchten de studenten van de Rijksuniversiteit Groningen hun aanpak voor het verlagen van de krapte op de woningmarkt in de gemeente Oisterwijk. 

De vakjury was lovend over hun voorstel. ‘De studenten hebben gewonnen omdat ze het probleem vanuit de sociale kant hebben aangepakt. Ze hebben zich goed ingeleefd in alle relevante betrokkenen en zichzelf afgevraagd: hoe zouden wij zelf als die doelgroep willen wonen? Zo zijn ze gekomen met een community waarin ze op een vernieuwende manier bestaande gebouwen en grond hergebruiken.’

‘Onze’ studenten van de Rijksuniversiteit Groningen winnen SDG-Challenge

Businessplan voor Oisterwijk

De studenten bedachten drie concrete uitvoeringsideeën die naast de sociale aanpak, waar rekening is gehouden met gebruikers, lokale ondernemers en partners, ook realistisch en uitvoerbaar zijn. Gecombineerd met een goed businessplan waar de gemeente Oisterwijk mee verder kan, maakt hen de trotse winnaar van de SDG-challenge.

Een tweede team van TwynstraGudde met studenten van de Universiteit van Utrecht viel helaas niet in de prijzen, maar dat maakt hun prestatie niet minder. Zij kwamen met concrete oplossingen voor een opdracht van onze opdrachtgever RES-regio Alblasserwaard: het zoeken naar innovatieve inpassingsmethoden voor de energietransitie in het landelijk gebied.

Wij feliciteren beide teams met hun bijzondere prestatie!

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.