TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Terugblik eerste leergang START Leiderschap Jonge leidinggevende als constructieve rebel

    START Leiderschap is ontwikkeld als hét TwynstraGudde opleidingsprogramma voor managers tot 36 jaar. Je bent niet alleen kind van je ouders, maar ook van je generatie. Wat voor leider maakt jou dat? Met START verbinden we jonge leiders met elkaar.

    Toegevoegd door Tibbe van den Nieuwenhuijzen op 21 februari 2023

    Jonge professionals die snel doorgroeien naar een leidinggevende rol kunnen tegen uitdagingen aanlopen. Je hebt ideeën over wat je wilt en hoe je het wilt. Je hebt voldoende werkervaring en je wordt gezien als talent. Je krijgt veel verantwoordelijkheid; je hebt een eigen team of een eigen programma. Heel cool en tegelijkertijd best zoeken. Hoe ga je om met mensen die ouder en meer ervaren zijn dan jij? Lukt het je om uit oude patronen te komen en écht verschil te maken? Wat doe je als jongste in een MT? En hoe geef je leiding aan mensen die vroeger je collega’s waren? Kortom: hoe kun je als jonge leidinggevende authentiek rebels blijven en tegelijkertijd op een constructieve manier in je organisatie werken om echt effectief te zijn?

    START voorziet in de behoefte voor jonge leidinggevenden om te leren met mensen uit dezelfde generatie, maar vanuit een ander perspectief. Leeftijdsgenoten met eenzelfde rol maar met een compleet andere achtergrond, werkend in een andere context. Benieuwd?!

    In 2022 hebben wij de eerste lichting van START Leiderschap begeleid, het nieuwe leiderschapsprogramma van TwynstraGudde voor beginnende leidinggevenden en managers. Wij blikken terug en nemen je mee in wat we de afgelopen maanden gedaan hebben.

    Jonge leidinggevende als constructieve rebel

    Een programma voor constructieve rebellen

    ‘In wat voor atmosfeer kom ik binnen?’ vraagt externe begeleider Dorine Wesel terwijl ze de groep rond kijkt? Eén voor één beantwoorden de deelnemers van START Leiderschap deze vraag. Het is vertrouwd, gezellig, prikkelend, zeggen een aantal. Het is uitdagend, soms best confronterend en zoekend zeggen anderen. En dan neemt Ronald het woord. Ronald, 33 jaar, werkt als teammanager bij de netbeheerder Stedin. Hij kijkt Dorine aan en zegt, ‘Het voelt een beetje alsof je bent toegetreden tot een besloten borrel’. Vanavond hoor jij er ook bij.

    Vanaf deze eerste driedaagse heet de whatsappgroep van START Leiderschap ‘de besloten borrel’. Het is een pakkende titel voor een programma voor constructieve rebellen. Gedurende 11 dagen ontmoeten 9 teamleiders, afdelingsmanagers en programmamanagers elkaar. Ze werken in publieke organisaties in de zorg, het onderwijs of in de energiesector. Of in de commerciële sector, het bankwezen of bij een verzekeringsbedrijf. Wat hebben zij gemeen? Ze zijn allen jong (onder de 36) én willen het verschil maken.

    Ken jezelf en durf te dromen

    In drie meerdaagse bijeenkomsten in Utrecht, Nijmegen en in de natuur op de Heuvelrug gingen de START deelnemers met elkaar op ontwikkelreis. Het programma werd aangevuld met intervisies en masterclasses.

    In de module ‘Persoonlijk Leiderschap’ stonden de eigen talenten centraal. Je bent als jonge leidinggevenden stevig en talentvol, maar tegelijkertijd heb je valkuilen en heb je iets los te laten. Leidinggeven aan anderen begint met het kennen van jezelf. Wat maakt dat jij op de plek gekomen bent waar je nu zit? Je deelt met elkaar belangrijke momenten in je leven die je hebben gevormd. Je leert elkaar en jezelf beter kennen.

    Door uitgebreid stil te staan bij wat je heeft gevormd legden we een stevige basis om met elkaar te leren. Daarnaast werkten we met fysieke en visuele oefeningen om op een andere manier ons brein aan te spreken.

    'Er wordt gekeken naar wie je bent als persoon en als leidinggevende, naar de opgave waar je als leidinggevende voor staat en de context, of de transitie waar je als leidinggevende in werkt.'
    Wietske Degen, Hoofd Consortia & Allianties bij de Rijksuniversiteit Groningen

    De module “Verstevigen van je leiderschap” ging om het vak van leider. We ontmoetten meesters uit het vak zoals een voormalig president van de rechtbank, de bondscoach van de Belgische hockeydames, een tweede kamerlid en een directeur. Zo leren we over de manager die zorgt dat het goed loopt, de coach die het maximale uit de mensen in het team kan halen en de leider die de dilemma’s kan hanteren die horen bij de verantwoordelijkheid.

    In de derde module ging het over “effectief verschil kunnen maken”. Hoe krijg je beweging in organisaties? Hoe ben je sensitief en integer bij het navigeren in een wereld van verschillende macht en belangen? Deze bijeenkomst, en daarmee het programma, sloten we af met het START museum. Op de theaterzolder van de Thiemeloods liep de groep door het museum. De museumstukken, alle boeken, modellen, opdrachten etc. van de ontwikkelreis hingen aan de muren en staan op video. We blikten terug en we keken vooruit. We tekenden, deelden en droomden. Wat heeft dit programma ons gebracht? Waar jeuken onze handen om nu het verschil te gaan maken?

    #denkgroter werd het thema van de slotmiddag. Daarmee was START niet afgelopen; dit was het begin van een netwerk van een nieuwe generatie leidinggevenden!

    Luister naar wat deelnemers zeggen over START Leiderschap:

    terugblik deelnemers START Leiderschap

    Meedoen in 2023?

    Je hebt (werk)ervaring, je hebt laten zien wat je kunt en je wordt gezien als talent. Je krijgt veel verantwoordelijkheid; je hebt een eigen team of een eigen programma. Heel cool en tegelijkertijd best zoeken. Jonge professionals ervaren leidinggeven soms als vrij eenzaam. Hoe ga je om met mensen die ouder en meer ervaren zijn dan jij? En hoe geef je leiding aan mensen die vroeger je collega’s waren? Je hebt een andere rol en daarmee andere verantwoordelijkheden.

    In 2023 starten we met een nieuwe groep. We beginnen in juni. Denk je: ‘Ja, dit is echt iets voor mij’ of wil je eerst meer weten, neem dan contact op met ons op voor een verkennend gesprek.

    Lees meer over START Leiderschap en schrijf je in

    Neem contact op met de trainers

    Alle mensen

    Neem contact op met de trainers

    Alle mensen