TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Blog Kom in de Kas, omgevingsmanagement met 200.000 mensen

    Al veertig jaar openen tuinbouwondernemers in het eerste weekend van april hun deuren voor het publiek. Het evenement staat al jaren in de top 10 van publieksevenementen met meer dan 200.000 bezoekers.

    Toegevoegd door Michiel Cappendijk op 29 maart 2017

    Hoe zou u het vinden als er duizenden mensen door uw bedrijf of huis zouden banjeren, inclusief jonge kinderen? Precies, het is een prestatie van formaat, dat elk jaar gastvrij wordt georganiseerd. Enerzijds zijn de ondernemers ontzettend trots op hun bedrijf, anderzijds weten zij als geen anders dat communiceren met de omgeving cruciaal is voor hun “licence to produce”.

    Ontstaan van Kom in de Kas

    Tijdens de Floriade in Rotterdam (1960) waren consumenten enthousiast over een presentatie van de groenteteelt. In de tuinbouw vroeg men zich af of je mensen niet eens in echte kassen moest laten kijken. Halverwege de jaren ‘60 werden open dagen georganiseerd bij de opening van nieuwe glastuinbouwgebieden in het Westland. Het succes daarvan leidde in 1972 tot een open dag bij de opening van het tuinbouwgebied Sion (Rijswijk). In 1977 werd voor het eerst de naam Kom in de Kas gebruikt.

    Over de glastuinbouw

    Volgens het CBS is de sierteelt het op na twee na grootste exportproduct van Nederland. Niet verbazingwekkend, want Nederland en bloemen worden wereldwijd in één adem genoemd. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en inmiddels een belangrijk exportproduct op zich.

    Schone productie

    In dichtbevolkt land als Nederland is de druk op schone productie hoog en consumenten worden steeds kritischer. Juist in Nederland bevindt zich dan ook de kraamkamer van de biologische gewasbescherming. Zo is er het bedrijf Koppert Biological Systems dat zich exclusief toelegt op het leveren van hommels en andere insecten als natuurlijke bestrijders en deze exporteert naar meer dan 50 landen wereldwijd. Tegelijkertijd kent Nederland het meest geavanceerde pakket gewasbeschermingsmiddelen. Geen paardenmiddelen, maar effectieve middelen die samen met de biologische bestrijding de schoonste producten ter wereld opleveren. Geloof je het niet, lees dan meer op de website van het Voedingscentrum.

    Energietransitie

    De glastuinbouw heeft forse stappen gezet om haar ambitie waar te maken en op termijn nagenoeg onafhankelijk te zijn van fossiele energie door energiebesparing, benutting van zonne-energie, aardwarmte en bijvoorbeeld biobrandstoffen. Bedrijven in de sector werken samen met onderzoeksinstellingen en de overheid om dit doel te bereiken. Door deze samenwerking ontwikkelt Nederland zich tot mondiaal marktleider in energiebesparing, duurzame energie en kasklimaatbeheersing. Elk week komen delegaties uit de hele wereld kijken om te leren van de hightech Nederlandse tuinbouw. Noodzakelijk om de groeiende en verstedelijkte bevolking in bijvoorbeeld China, India, of Mexico te voeden. Op de site Kas Als Energiebron lees je er alles over.

    Komt u ook koekeloeren?

    Kijk op www.komindekas.nl voor de plek bij jou in de buurt waar Kom in de Kas komend weekend plaatsvindt. Ik ga er al jaren heen met onze drie jonge kinderen. Ze vinden het fantastisch.

    gerberas_in_alle_kleuren

    Dank: bovenstaande tekst is deels gebaseerd op teksten van de site www.komindekas.nl

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen