TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Blog In gesprek over hitte in de hitte op het Nationaal Congres Klimaatadaptatie

  Door klimaatverandering zal extreme, langdurige hitte in de toekomst steeds vaker voorkomen in Nederland. Om een goed gesprek op gang te brengen over hittestress, stond TwynstraGudde met de Heet hè-kas op het Nationaal Congres Klimaatadaptatie in Nieuwegein. In deze innovatieve installatie konden bezoekers de temperatuur van de toekomst te ervaren. Door bezoekers te laten voelen wat hitte met hen doet, worden de gevolgen van een abstract thema zoals hitte ineens voorstelbaar. In de kas voerden we ook een gesprek met vier experts over hoe we hittestress kunnen aanpakken.

  Toegevoegd door Pleun Weijers op 27 juni 2024

  Iedereen kent het wel, de zinderende hitte die een hete zomerdag kan brengen. Een koel drankje in de schaduw of een bezoek aan het zwembad doet wonderen, maar wat als de hitte zo extreem is of lang aanhoudt dat verkoeling zoeken niet lukt? Hitte heeft effect heeft op ons allemaal, en vormt voor sommige groepen, zoals ouderen, een serieus gezondheidsrisico. Het voeren van een goed gesprek over hitte is echter uitdagend, omdat het vaak een tijdelijk probleem is.

  De Heet hè?-kas

  Om toch dit goede gesprek te voeren, hebben we de ‘Heet hè?-Kas’ ontworpen. De Heet hè-kas stond dit jaar centraal op het Nationaal Congres Klimaatadaptatie, waar bezoekers uit alle hoeken van Nederland de kas even in en uit konden lopen. In de kas werd het tot wel 37 graden, waardoor het verschil met de koele lucht erbuiten direct te voelen was bij binnenkomst.

  In de kas hebben we veel bezoekers gevraagd naar wat zij precies ervaarden terwijl ze in de kas stonden. Hoe langer men in de kas was, hoe meer de effecten werden gevoeld: men kreeg het warm, had dorst, werd een beetje moe en had minder concentratie. Velen hielden het na 10 minuten wel voor gezien en stapten de hitte uit (iets wat tijdens een hittegolf overigens niet zomaar kan). Door deze gesprekjes aan te gaan, werd men uitgedaagd om heel bewust stil te staan bij het effect van hitte op hun lichaam en functioneren. Zo onstond er bewustwording over het probleem en het belang van een goede aanpak.

  In gesprek over hitte in de hitte op nationaal klimaatadaptatiecongres

  Podcast over de aanpak van hittestress

  Hoe ziet die aanpak er dan uit? In de kas hebben we een podcast opgenomen met vier hitte-experts: Madeleen Helmer (Klimaatverbond Nederland), Jeroen Kluck (Hogeschool van Amsterdam), Patrick Klaassen (GGD Gelderland-Zuid) en Lisette Klok (Climate Adaptation Services). In de hitte zijn we het gesprek aangegaan over de gevolgen van hittestress voor Nederland en hoe we hittestress kunnen aanpakken. Hieronder kun je het gesprek terugluisteren: 

   

  De Heet hè-kas is een Social design-ontwerp dat een goed gesprek over hitte en klimaatadaptatie aan kan zwengelen. De kas biedt een mooie, unieke ervaring voor een divers publiek, van beleidsmaker tot inwoner tot samenwerkingspartner. Ben je geïnteresseerd in de Heet hè-kas en wil je deze inzetten? Neem gerust contact op met onze adviseurs Fides Lapidaire of Pleun Weijers.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen