Blog De Slimme Zorg Estafette: wat wordt de zorg van morgen?

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. Dit is in een stroomversnelling gekomen door de coronacrisis. Dergelijke ‘Slimme Zorg’ innovaties zijn essentieel om de zorg ook in de toekomst goed te kunnen blijven organiseren. Hoewel er hard aan wordt gewerkt, is het toepassen van ‘slimme zorg’ voor veel zorginstellingen geen gemakkelijke opgave. Welke keuzes maak je hierin. Welke visie heb je eigenlijk op slimme zorg, digitalisering, eHealth etc.? Hoe kom je van experimenteren naar het grondig herontwerpen van het zorgproces? We helpen je hier graag bij en nemen je mee in enkele inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Toegevoegd door Paul Boon op 26 maart 2021

Afgelopen februari vond de landelijk editie van de Slimme Zorg Estafette plaats. Hierbij stond zorginnovatie vier weken lang onder de aandacht. Om van elkaar te leren en om elkaar te inspireren. Zien en ervaren hoe andere organisaties omgaan met slimme zorg, en deze voorbeelden in de praktijk toepassen.

Onze jonge talenten van OchtendMensen deden ook mee aan dit mooie initiatief en spraken met mensen uit de dagelijkse zorgpraktijk over:

  • Langer thuis blijven wonen: in gesprek met mevrouw Schreuder (92) en haar buurman Bas over zo lang en veilig mogelijk zelfstandig wonen in je eigen huis. We bespraken de uitdagingen uit de dagelijkse praktijk en de mogelijkheden die een digitale innovatie zoals Leefsamen biedt.
  • Toekomstvisie op de zorg: in gesprek met de Programmamanager eHealth van Bartiméus. Hoe slimme zorg een bijdrage levert aan mensen met een visuele beperking.
  • Het digitale ziekenhuis: in gesprek met de innovatiemanager en missieleider van het netwerk Zinnige Zorg van VGZ. Hoe zij aankijkt tegen een initiatief dat lang een toekomstvisie is geweest, maar nu werkelijkheid lijkt te worden. Een ziekenhuis zonder muren, oftewel een digitaal ziekenhuis.
  • Zorg op afstand: wij spraken met één van de mensen van het eerste uur van FocusCura, over slimme zorg en de kansen en uitdagingen die hiermee gepaard gaan met betrekking tot een betere persoonlijke zorg- en gezondheidsmonitoring.
  • Gezondheidsapps: Hoe weet je of de gezondheidsapps die je gebruikt van goede kwaliteit zijn? Wij spraken met de kartrekkers van de GGD Appstore over Slimme Zorg en de totstandkoming van deze appstore.
De Slimme Zorg Estafette: wat wordt de zorg van morgen?

Ook aan de slag met Slimme Zorg?

Wij helpen je graag om op een passende manier de kansen in Slimme Zorg, Digitalisering, eHealth, maar ook andere zorginnovaties te benutten. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een duidelijke visie & strategie, het aanwenden van mogelijke subsidies of het opzetten en begeleiden van implementatie- en veranderprojecten. We kijken niet alleen naar de (technische) mogelijkheden, maar ook naar de brede, vaak complexe (verander-)opgave om hier handen en voeten te kunnen geven. Zo laten wij Slimme Zorg ook echt slagen.

Wil je sparren over jouw vraagstuk?

Heb je te maken met een vraagstuk op het gebied van Slimme Zorg? En wil je weten of onze organisatieadviseurs of OchtendMensen jou daarbij kunnen helpen? Vul dan hieronder je gegevens in of neem contact op met één van onderstaande adviseurs. Wij nemen snel contact op.

Of bekijk ook eens deze pagina’s: Digitalisering in de zorg en Zorg van Morgen. OchtendMensen is een dochterbedrijf van TwynstraGudde.

Heb je een vraag over Slimme Zorg?

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.