Nieuws André Schaminée benoemd tot partner TwynstraGudde

Per 5 maart 2021 is André Schaminée door de directie van TwynstraGudde benoemd tot partner.

Toegevoegd door Esther van Koot op 5 maart 2021

Schaminée is specialist in social design binnen de overheid. Een mensgerichte aanpak die helpt bij het vinden van nieuwe antwoorden voor taaie maatschappelijke vraagstukken, waarbij gebruik wordt gemaakt van het unieke repertoire van ontwerpers. Hij is een bruggenbouwer tussen de ontwerppraktijk en publieke organisaties. Schaminée helpt met zijn team innovatieve, gedragen ideeën te ontwikkelen en ze werkend te krijgen.

Schaminée: ‘Social design binnen de publieke sector is een relatief nieuw vakgebied. TwynstraGudde neemt dit vakgebied serieus. Door design in het hart van maatschappelijke vraagstukken te plaatsen komen wij voor onze opdrachtgevers tot baanbrekende en spraakmakende oplossingen. TwynstraGudde heeft in haar bestaan dikwijls de verbinding met kunst en ontwerp gelegd. Met social design is deze verbinding structureel geworden. Ik zie er naar uit om de komende jaren als partner van dit mooie bureau deze praktijk verder uit te bouwen.’

André Schaminée partner -nieuws

Tegelijkertijd met de benoeming van Schaminée verschijnt het essay Design Thinking binnen de overheid - effectiever werken aan transitievraagstukken dat hij samen met prof. Kees Dorst (University of Technology, Sydney) heeft geschreven. Het bevat een methodologische verdieping, cases en negen lessen uit de praktijk. Het is een verdieping op Schaminées boek Designing with and within public organizations (BIS Publishers 2019), dat wereldwijd is uitgebracht.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.