BritNed Development Ltd Van strategie tot contractmanagement bij BritNed

BritNed Development Ltd is een Joint Venture van de Nederlandse en de Engelse beheerder van het elektriciteitstransportnet. Zij willen een hoogspanningsverbinding aanleggen tussen Nederland en Engeland.

Foto: Shane Rounce

Wij krijgen de opdracht om de juiste leverancier(s) te contracteren voor de realisatie.

Flexibiliteit benodigd tijdens aanbesteding

De opdracht is complex, aangezien er na de aanbesteding een positieve en solide businesscase moet zijn. Dit is niet gemakkelijk, omdat de prijzen van de grondstoffen koper en lood ‘door het dak’ gaan en er krapte is op de leveranciersmarkt. Verder is een aantal technische keuzes, zoals de capaciteit van de hoogspanningskabels, bij de start van de aanbesteding nog niet gemaakt.

Contracteringsstrategie is maatwerk

Door een benchmark te doen met andere projecten, een risicoanalyse uit te voeren en diverse gesprekken met mogelijke leveranciers, wordt samen met de Engelse en Nederlandse partners van de Joint Venture de contracteringsstrategie bepaald. Op basis hiervan wordt gekozen voor een EPC-contract (Engineering, Procurement & Construct), dat gebaseerd is op functionele eisen. Echt maatwerk dus.

"Marco has done a great job on the Britned project and I was very impressed that Marco was able to bridge the gap between the teams of the Netherlands and the United Kingdom. The strategy he determined worked out well for the project and in total his performance is rated excellent."
Mathew Rose, Project Director BritNed representing National Grid

Wij leiden de onderhandelingen

Samen met de onderhandelaar aan Engelse kant leiden onze contractmanagers de onderhandelingen. Aan de leverancierskant van de tafel zitten wereldspelers. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over de technische oplossingen, verantwoordelijkheden en risico’s. Nauwe samenwerking met de directies van de moederbedrijven is nodig om mandaat te verkrijgen en op het juiste moment naar een hoger onderhandelingsniveau te kunnen schakelen.

Gunstige businesscase

bnHet resultaat is dat een combinatie van leveranciers is gecontracteerd die een positieve en solide businesscase opleveren. BritNed kan aangelegd worden. De missie is geslaagd. Inmiddels is de BritNed interconnector binnen planning en budget aangelegd en succesvol in bedrijf genomen.

Bent u ook op zoek naar een goed onderbouwde businesscase? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een goed gesprek. Zij helpen u projecten te realiseren waarmee u nu kunt doen wat nodig is voor morgen.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.