Webinar - 2 juni 2020 Gemeentelijke programma's duurzaamheid

In dit webinar hebben Hanna Blomaard en Arjan Raatgever, beide senior adviseur bij TwynstraGudde, hun inzichten gedeeld over het goed inrichten en organiseren van gemeentelijke duurzaamheidsprogramma’s. Dit hebben zij gedaan aan de hand van actuele ervaringen bij verschillende gemeenten in Nederland.

In slechts een paar jaar zijn de gemeentelijke programma’s duurzaamheid gegroeid van enkele naar tientallen betrokkenen. Zij zijn niet allemaal in de programmaorganisatie geplaatst, maar werken in meerdere lijnafdelingen die duurzaam willen gaan werken. Er komen allerlei integrale afwegingen om de hoek kijken, waar meerdere lijnmanagers en wethouders bij betrokken zijn. Een programmamanager moet dit alles inhoudelijk en procesmatig tot een succes zien te maken.

Deze snelle opschaling en vereiste samenwerking brengt allerlei vragen met zich mee, zoals: ‘Welk type (duurzaamheids)programma past het beste bij hoe mijn gemeente is georganiseerd?’, ‘Hoe stuur ik op het kiezen van de juiste doelen, de juiste strategie(ën) en de juiste inspanningen daarbij?’, ‘Hoe kan ik het programma zelf het beste organiseren?’, ‘Welke gedragingen horen daarbij?’ en ‘Hoe monitor ik de voortgang en organiseer ik de informatiestromen?’.

Bekijk dit webinar

 

Online spreekuur

Heb jij een specifieke vraag over een duurzaamheidsprogramma, waarover je een keer vrijblijvend wilt sparren met een van onze adviseurs? Meld je dan aan voor ons online spreekuur, waarbij je 1 uur gratis advies krijgt via een digitale brainstorm. Na dit spreekuur heb je concrete vervolgstappen, handvatten, een aanpak, oplossing en/of antwoord waarmee je weer verder kunt met jouw specifieke vraagstuk.

Als je van ons aanbod gebruik wilt maken, vul dan onderstaand interesseformulier in. Wij nemen op zeer korte termijn contact met je op om een digitale vergaderafspraak met je te maken.

Ja, ik ben geïnteresseerd

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.