TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

  Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

  Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Jurist

  Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

  Solliciteer nu

  Podcastserie TwynstraGudde coördineert maatschappelijk programma Mondriaan 150

  In het jaar dat het 150 jaar geleden is dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren, heeft het Mondriaanhuis initiatief genomen om, samen met The Turn Club en TwynstraGudde, kunstenaars te vragen om zich te buigen over urgente maatschappelijk vraagstukken. De komende 150 dagen gaan drie kunstenaars aan de slag met de thema's 'Nieuwsgierigheid', 'Nederigheid' en 'Nabijheid'. Wil je met ons mee op ontdekkingsreis, op de hoogte blijven en leren van het proces én de uitkomsten van de labs? Luister dan hieronder de podcastreeks 'De levende notulen van de Mondriaan TurnLabs' en abonneer je erop.

  Toegevoegd door Esther van Koot op 1 september 2022

  Het jubileumjaar Mondriaan 150 in Amersfoort staat in het teken van verbeelding en vernieuwing. De abstracte kunst waar Mondriaan zo bekend om is geworden staat niet op zichzelf. Hij streefde naar radicale vernieuwing en zag daarmee de schepping van een aards paradijs voor zich. Geïnspireerd door Mondriaan zijn kunstenaars gevraagd om in Amersfoort 150 dagen lang aan de slag te gaan met een drietal maatschappelijk vraagstukken in zogenoemde Mondriaan TurnLabs. Wij coördineren het maatschappelijk programma onder leiding van Pim Meijer en Oukje van Merle, beiden adviseur social design.

  Kunstenaarsmindset

  Een TurnLab is een werkvorm die is bedacht door Merlijn Twaalfhoven, initiatiefnemer van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals, veranderaars en bruggenbouwers. In zijn boek 'Het is aan ons, waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden', laat hij zien hoe ieder van ons van betekenis kan zijn bij het aanpakken van grote en kleine wereldproblemen als mensen de kunstenaar in zichzelf activeren. Dit idee wordt met de TurnLabs in de praktijk gebracht.

  In de Mondriaan TurnLabs werken teams van ‘laboranten’ onder leiding van de kunstenaars met drie maatschappelijke waarden die onder druk staan in het huidige complexe leven: Nieuwsgierigheid, Nederigheid en Nabijheid.

  Nieuwsgierigheid

  Theatermaker Bright Richards, zelf ooit vanwege burgeroorlog gevlucht uit Liberia, gaat in zijn TurnLab aan de slag met de waarde nieuwsgierigheid en de vraag: ‘Hoe verhouden we ons tot nieuwkomers?’ Het doet iets met een vluchteling om in een ander land, in een andere cultuur en bij andere mensen terecht te komen. Maar de komst van vluchtelingen heeft ook impact op de mensen die daar al wonen. In het TurnLab van Bright zullen deelnemers met elkaar onderzoeken hoe we in deze context nieuwsgierigheid gebruiken om mensen op duurzame wijze in verbinding met elkaar te brengen.

  Nederigheid

  Componist en dirigent Imre Ploeg richt zich met zijn Mondriaan TurnLab op de waarde nederigheid en de vraag: ‘Hoe verhouden we ons tot natuur?’ Ploeg bestudeert in zijn muzikale projecten al langer de verbinding tussen muziek, kunst, natuur, duurzaamheid en maatschappelijk urgente kwesties. Hij gaat met dit vraagstuk aan de slag met professionals en inwoners van Amersfoort en zal met hen onderzoeken hoe de nederigheid een rol kan spelen in stedelijke ontwikkeling.

  Nabijheid

  Merlijn Twaalfhoven gaat met een team van deskundigen en betrokkenen aan de slag met het vraagstuk ‘Hoe verhouden we ons tot het openbaar bestuur?’ Er is al langer sprake van een kloof tussen burgers en bestuur. Twaalfhoven zal samen met de deelnemers van zijn TurnLab zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor nabijheid. Welke vorm van ontmoeting kunnen we creëren tussen burgers en overheid? En hoe kunnen we mensen die wat minder goed gebekt zijn ook een stem geven?’

  Podcastserie ‘De levende notulen van de Mondriaan 150 TurnLabs’

  Wil je met ons mee op ontdekkingsreis, op de hoogte blijven en leren van het proces én de uitkomsten van de labs? De komende 150 dagen maakt Oukje van Merle een podcastserie. Deze kun je hieronder luisteren. De podcastserie wordt ook verspreid via de website van Mondriaan 150 en het Mondriaan 150 Whatsapp-kanaal. Aanmelden voor het Whatsapp-kanaal kan eenvoudig door een bericht te sturen naar telefoonnummer: 06 82 32 48 27.

  Deel 1. Introductie van De Mondriaan TurnLabs

  In deel 1 van deze podcastreeks krijg je een korte introductie over de Mondriaan TurnLabs. Je luistert mee met de eerste fysieke bijeenkomst die met de kunstenaars plaatsvond. Een lunchgesprek in Amersfoort over het waarom, wat en hoe van De Mondriaan Turnlabs.

  Deel 2. Mondriaan TurnLab Nederigheid – hoe verhouden we ons tot natuur?

  In deel 2 hoor je meer over Imre Ploeg en zijn TurnLab over Nederigheid. 
  Als kunstenaar en componist onderzoekt hij de vraag: hoe verhouden we ons tot de natuur? 

   

  Deel 3. Mondriaan TurnLabs Nieuwsgierigheid - Hoe verhouden we ons tot nieuwkomers?

  In deze levende notulen van De Mondriaan TurnLabs hoor je meer over Bright Richards en zijn TurnLab nieuwsgierigheid. Als kunstenaar en theatermaker onderzoekt hij de vraag: hoe verhouden we ons tot nieuwkomers?

  Deel 4. Mondriaan TurnLab Nabijheid– Hoe verhouden we ons tot de overheid?

  In deze vierde levende notulen van De Mondriaan TurnLabs hoor je meer over Merlijn Twaalfhoven en zijn TurnLab nabijheid. Als kunstenaar onderzoekt hij de vraag: hoe verhouden we ons tot de overheid?

  Bijeenkomsten 'Het Parlement van de toekomst voor Kruiskamp/Koppel'

  Marlijn Twaalfhoven organiseert vanuit dit TurnLab twee bijzondere bijeenkomsten in de wijken Kruiskamp en de Koppel in Amersfoort: Het Parlement van de toekomst voor Kruiskamp/Koppel. Onder leiding van kunstenaars werken buurtbewoners en ambtenaren van verschillende gemeentelijke diensten samen om dromen, ideeën en problemen vorm te geven, met elkaar uit te wisselen, en te delen, van persoon tot persoon. 

  De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 25 januari van 13.00 – 17.00 uur en vrijdag 17 februari van 13.00 – 17.00 uur voor ambtenaren van de gemeente Amersfoort. En op zaterdag 4 februari van 10.00 – 14.00 uur en vrijdag 17 februari van 13.00 – 17.00 uur voor inwoners van de twee wijken. Op vrijdag 17 januari komen beide groepen dus samen!

  Wil je graag meedoen en ben jij een bewoner van de wijk Kruiskamp of Koppel? Of een ambtenaar van de gemeente Amersfoort? Of zou je om een andere reden graag mee willen doen? Meld je dan aan. Bewoners doen dit via deze aanmeldlink voor bewoners en ambtenaren via deze aanmeldlink voor ambtenaren. Lees voor meer informatie de flyer voor bewoners of de flyer voor ambtenaren.

  'En de mensch? Deze moet niet op-zich-zelf zijn en eveneens slechts een gedeelte van het geheel. Wanneer hij aldus, niet meer zijn individualiteit voelt, zal hij gelukkig zijn in het aardse paradijs door hem zelf geschapen.'
  Piet Mondriaan, Parijs, 1926

  Experiment

  De kunstenaars zijn de komende 150 dagen de trekkers van de Mondriaan TurnLabs. Ze opereren niet als deelnemer of meedenker, maar zijn juist in the lead. Een TurnLab is een plek waar ruimte is voor experiment. Een plek waar de kunstenaars samenkomen met de ‘laboranten’. Dit zijn mensen die interesse hebben in het thema, of een bepaalde expertise en bijvoorbeeld werkzaam zijn bij de overheid, in de wetenschap, het onderwijs of bij andere maatschappelijke organisaties. Echte verandering ontstaat doorgaans niet binnen een bestaande context. Voor een nieuwe impuls is ruimte nodig. Daarom scheppen we een vrije ruimte en dat doen we op een plek waar gewerkt of geleefd wordt in Amersfoort.

  Uitkomsten

  De uitkomsten van de Mondriaan TurnLabs zullen begin 2023 gepresenteerd worden. De hoop en verwachting is dat er ideeën ontstaan, die bruikbaar zijn in de realiteit. Of oplossingsrichtingen, die organisaties op een spoor zetten waarop weer verder kan worden onderzocht of ontwikkeld.

  Meer weten?

  Wil je mee doen of wil je meer weten over het proces én de uitkomsten van de Mondriaan TurnLabsabs? Ga dan naar de site van Mondriaan 150 en meld je aan. Je kunt je ook aanmelden voor het Whatsapp-kanaal, door een bericht te sturen naar 06 82 32 48 27.

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen