Workshop Succesvolle burgerinitiatieven: workshop MagStad?

Tijdens de workshop MagStad? leer je nieuwe manieren van omgaan met burgerinitiatieven. Dat doen wij via een goed gesprek, maar ook hands-on tijdens veldwerk. Met onze tips kan je direct aan de slag.

Toegevoegd door André Schaminée op 3 juli 2018

Het goede gesprek wordt gevoerd over de veranderende relatie tussen overheden en burgers en we gaan actief op zoek naar goede ideeën en krachtige initiatiefnemers. Wij zien dat organisaties graag meer gebruik willen maken van de energie en kracht van de samenleving, maar zien ook dat de manier waarop dat wordt georganiseerd en het instrumentarium daarbij nogal eens beperkend werkt.

Tijdens de workshop komen thema’s aan de orde zoals:

  • hoe kun je als overheid burgerinitiatief stimuleren en tegelijkertijd zaken als veiligheid en rechtsgelijkheid waarborgen
  • hoe krijg je de echte ‘kampioenen’, ofwel succesvolle initiatiefnemers in het vizier
  • op welke manieren kun je burgers betrekken, bijvoorbeeld met social media
  • welke sturingsinstrumenten heb je nu geld schaars is?

Direct veldwerk doen

Het is niet alleen praten, wij gaan op een vernieuwende, onderzoekende en inspirerende manier met de omgeving aan de gang. Een deel van de workshop bestaat uit veldwerk. Je leert daarbij kijken als een social designer - waardoor dingen die je als normaal beschouwd een andere betekenis en potentie krijgen. Wij hebben nieuwe social media instrumenten ontwikkeld die meteen gebruikt kunnen worden door de deelnemers. Met die instrumenten treedt je op een laagdrempelige manier in contact met de bewoners en dan vooral ook met de bewoners waar je tot op heden geen contact mee had. Een echte hands-on workshop dus. Referenties zijn beschikbaar.

Doet je mee?

De workshop speelt zich vooral af in het ruimtelijke en sociale domein en is geschikt voor gemeenten, corporaties en zorginstellingen en dan vooral in vraagstukken waar er een appel gedaan wordt op de omgeving. De workshops zijn het krachtigst als een mix van beleidsmakers, vertegenwoordigers die veel ‘buiten’ zijn, handhavers en financiële mensen samen deelnemen.

Wat leert je?

Na de workshop heb je nieuwe manieren geleerd om op zoek te gaan naar bijzondere initiatieven en krachtige initiatiefnemers. Je hebt bovendien een methode tot je beschikking, waarbij je niet meteen ja of nee hoeft te zeggen tegen een initiatief, maar waarmee je samen met de initiatiefnemers de mogelijkheden kunt onderzoeken. Deze workshop levert je kortom inzichten, vaardigheden en instrumenten, waarmee u de volgende dag al aan de gang kunt. 

Door ons begeleid

In deze workshop combineren wij de vaardigheden van de adviseurs van TwynstraGudde met de creatieve kracht van social designers. Zo komen wij tot de essentie van het vraagstuk en breken wij er op een vernieuwende, ontwapenende en spannende manier weer uit.

Vul het onderstaand formulier in om je interesse te tonen. 

Ja, ik wel meer weten over Magstad

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.