Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Blog Schakelen en continu laveren tussen distantie en betrokkenheid

  Als adviseur zijn we maatschappelijk betrokken. Tegelijk vraagt ons werk een professionele distantie. We zijn onafhankelijk, maar ‘wiens brood men eet, diens woord men spreekt’. We zijn als adviseur neutraal, maar hebben als mens duidelijke opinies en voorkeuren. In hoeverre mogen die doorklinken in onze advisering? Welke houding vergt dat van ons wanneer het gaat om begeleiding van maatschappelijke transities?

  Toegevoegd door Lars Ruiter op 22 juni 2022

  Iedere transitie vraagt om een systeemverandering en het doorbreken van bestaande patronen. Als adviseur staan wij hier middenin. Sterker nog: onze kennis en analysekracht geeft autoriteit en daarmee een zekere macht (niet te verwarren met positie): ‘Omdat TwynstraGudde het rapport heeft geschreven, zal het wel waar zijn.’ Je moet als adviseur daarom alert zijn op de pijn die transities hebben voor de gevestigde orde, waar de opdrachtgever vaak deel van uitmaakt.

  Professionele distantie

  Als adviseur zijn we een belangrijke aanjager van maatschappelijke verandering. Dit raakt aan onze drijfveren. Tegelijkertijd zijn we ook vertrouwd met het bestaande. We weten ‘hoe de hazen lopen’ in de huidige systeemwereld. Opdrachtgevers waarderen dat juist. Zijn wij dan wel voldoende in staat om de bestaande systemen uit te dagen? Of zijn wij ondertussen onderdeel van de systeemwereld? Moeten wij een meer activistische houding aannemen? Zijn activisme en onafhankelijkheid verenigbaar? Professionele distantie is key.

  Democratie en leiderschap

  Het is een simplificatie te denken dat je als adviseur de wijsheid in pacht hebt en dat er maar één heilige graal is. Transities gaan ook over democratie en leiderschap. Het gaat over verbinden, samenwerken en er zelf tussen gaan staan. Je moet netwerken bouwen en gevestigde belangen durven slechten, mensen meenemen, ook als het pijn doet. Ook als dat spanning oplevert met onze opdrachtgever als broodheer.

  Wisselen van rol

  Het is ook simplificatie te denken dat je als adviseur maar één rol hebt. Tijdens het advieswerk moet je kunnen wisselen van rol, afhankelijk van wat de situatie van je vraagt en de fase waarin het werk zich bevindt. Dat geldt ook voor de dichotomie tussen professionele distantie en maatschappelijke betrokkenheid. Persoonlijke meningen en voorkeuren kun je niet uitzetten, maar je kunt je er wel rekenschap van geven. Je moet schakelen en continu laveren tussen professionele distantie en betrokkenheid.

  Vereisen de maatschappelijke transities volgens jou een andere houding van adviseurs? Ben je zoekende hoe je precies invulling aan jouw rol geeft? We komen hierover graag met je in gesprek. Laat hieronder een bericht of vraag achter en mijn collega’s of ikzelf neem op korte termijn contact met je op.

  Ja, ik heb een vraag

  Neem contact op met

  Alle mensen

  Neem contact op met

  Alle mensen