Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Blog Kick-start voor innovatie in 2023 met het Invention Camp

  Op één dag gingen wij met maar liefst negen teams van mooie plannen naar een eerste prototype tijdens het Invention Camp. Wij organiseerden deze dag met naast een strak programma, ook voor ieder team een ideecoach en creatieve maker, zodat er aan het einde van de dag negen pitches gegegeven konden worden aan de jury. 

  Toegevoegd door Jacqueline van Duijvenbode op 3 februari 2023

  De teams bestonden uit adviseurs met verschillende expertises uit onze eigen organisatie. Zoals een team van OchtendMensen, de jonge talenten van TwynstraGudde, die hun opleidingstraject op een vernieuwende manier in de markt willen zetten. Of de Adviesgroep Zorg die haar klanten meer gaat helpen binnen het thema preventie in de zorg. Elk team heeft hulp gehad van een ideecoach en een creatieve maker zoals een tekenaar of een social designer.  

  Van idee naar prototype in één dag

  PrototypeDe teams startten met een idee en eindigde de dag met een concreet resultaat.  In één van de deelnemende teams zat collega Sem Boersma. Hij is bezig met het ontwikkelen van een innovatiedashboard zodat managers grip kunnen houden op hun gehele portfolio aan innovaties. Ze hebben tijdens de Invention Camp dag gesproken over klantproblemen, behoeftes, oplossingen en features die het dashboard zou moeten hebben. De creatieve maker heeft tegelijkertijd gewerkt aan een eerste prototype, deze gaat het team de komende tijd verder valideren. Hiernaast een kleine sneakpeak van het prototype.  

  Een dag vol energie en inspiratie

  Om ervoor te zorgen dat er aan het einde van de dag ook echt negen prototypes en pitches zouden zijn, werd ieder team gekoppeld aan een ideecoach, die het team coachte om de juiste stappen te zetten. Ook kwam ondernemer Pieter Pot langs om zijn ondernemersverhaal te vertellen en de teams tips te geven voor een pitch aan investeerders. 

  Waarom nou in één dag aan innovaties werken en een jury prijzen laten uitdelen?

  We ervaren elke keer weer als we innovatie evenementen organiseren, bij onze klanten of in de eigen organisatie, dat tijdsdruk goed helpt om de essentiële en de minder relevante zaken van elkaar te onderscheiden. Nienke Mast, ideecoach en adviseur bij Humanex, ervaart dit ook: 'Vaak zijn het de onbelangrijke details waar je eindeloos over discussieert of die voelen als grote beren op de weg; voordat je het weet staar je je er blind op. Dat kan niet tijdens een innovatie evenement. Omdat je aan het eind van de dag een pitch moet geven aan de jury, of je het nu wil of niet, ga je pragmatische keuzes maken. De groep gaat vanzelf focussen op de belangrijke dingen. Het resultaat is misschien nog niet perfect maar je bent op grote lijnen véél verder gekomen dan wanneer je zonder pressure cooker had gewerkt.' 

  Het resultaat...  

  Alle negen teams hebben een vliegende start gemaakt en maar liefst drie teams vielen in de prijzen, zij hebben respectievelijk het meest innovatieve idee, het grootste marktpotentieel of de beste cross-over tussen adviesgroepen. We blijven alle teams de komende tijd met plezier volgen. 

  Ook een Invention Camp organiseren?

  Alle mensen

  Ook een Invention Camp organiseren?

  Alle mensen