Aanpak Inrichten en opzetten Shared Services Center

Steeds meer organisaties en bedrijven werken voor hun bedrijfsvoering samen met Shared Services Centra (SSC). Dat bespaart op den duur kosten, vermindert kwetsbaarheid en stimuleert innovatie. De interim-managers van TwynstraGudde helpen opdrachtgevers bij de inrichting van en samenwerking met een SSC.

Toegevoegd door Beata Neerhoff op 8 januari 2020

De manier waarop organisaties naar hun bedrijfsvoering kijken, verandert. Logisch, want organisaties moeten in toenemende mate innovatief en wendbaar zijn. Traditionele bedrijfsvoering zet daar nogal eens een rem op. Slimme, gedigitaliseerde bedrijfsvoering faciliteert organisaties juist. Snel en tegen lage kosten. Door niet-strategische procestaken te concentreren in een semiautonoom, resultaatgericht Shared Services Center, is die kwaliteit haalbaar. De interim-managers van TwynstraGudde hebben de kennis en ervaring op dit gebied gebundeld in het Expertisecentrum Shared Services Bedrijfsvoering.

De vorming van een SSC is meer dan het outsourcen van ondersteunende taken. Iedere organisatie die met een SSC gaat samenwerken, krijgt te maken met een complex veranderingsproces. De governance, de operationele sturing, de ICT-ondersteuning, het leiderschap en een klantgerichte mentaliteit zijn belangrijke succesvoorwaarden. Aan beide kanten van de ‘knip’ moeten processen naadloos op elkaar worden aangesloten.

Samen met onze interim-managers helpen wij bij de oprichting en inrichting van een SSC en bij het verandertraject dat ermee samenhangt. We brengen de mogelijkheden in kaart en stellen een realistisch plan op, waarbij we naast onze kennis van het Expertisecentrum ook gebruik maken van projectgroepen, waarin we de medewerkers van de latende en ontvangende partijen een belangrijke rol geven. Met hen geven we de beoogde samenwerking vorm. Wij ontwerpen de businesscase en het migratiepad en begeleiden het bestuurlijk besluitvormingstraject. We begeleiden de implementatie en werken aan een klantgerichte cultuur, sturing op competenties en het verbinden van disciplines.

Gerealiseerde opdrachten

Samen met onze interim-managers zijn wij de afgelopen tijd betrokken (geweest) bij de inrichting van Shared Service Centra voor gemeenten, waaronder Leiden en omgeving, Alkmaar en omgeving, Arnhem en omgeving, Zaltbommel en Waadhoeke, en onderwijsinstellingen, waaronder de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.