Blog Even voorstellen... Sybren van der Velde

Sinds 1 mei werk ik als adviseur Huisvesting, vastgoed en facility management bij TwynstraGudde. Daar ga ik aan de slag om een betere gebouwde omgeving te creëren en duurzaamheid in de praktijk te brengen.

Toegevoegd door Sybren van der Velde op 6 oktober 2021

Als kind deed ik niets liever dan het bouwen van huizen, wijken en steden met blokken. Door die fascinatie voor de gebouwde omgeving ben ik bouwkunde in Delft gaan studeren. Ook nu nog is dit wat ik het leukst vind: de beste omgeving creëren om in te wonen, werken of ontspannen.

De ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn master bracht ik graag direct in de praktijk. En dat kon ik in de gemeenteraad in Delft. Juist door de combinatie van mijn studie en het raadslidmaatschap ben ik het snijvlak tussen publiek en privaat interessant gaan vinden: ‘Hoe kun je als publieke instelling ervoor zorgen dat private partijen jouw (maatschappelijke) doelen gaan verwezenlijken?’ Op dat onderwerp ben ik ook afgestudeerd, waarbij ik heb gekeken hoe ontwikkelaars bewogen kunnen worden tot circulair bouwen.

Impact maken

Het maken van impact, dat is waar ik naar op zoek ben in mijn werk. In mijn eerste baan als projectontwikkelaar realiseerde ik die impact door het bouwen van nieuwe woningen voor studenten en starters. Bij TwynstraGudde kan ik me nog breder ontwikkelen op dat vlak en maak ik impact door het realiseren van duurzame en kwalitatief goede verblijfsomgevingen.

Bij mijn start bij TwynstraGudde voelde ik mij direct welkom. Ondanks dat werken op kantoor nog niet gewoon was, had ik veel contact met collega's. Ik vond veel inspiratie in de kennismakingen met collega’s, over de verduurzaming van gebouwen, data-analyse binnen portefeuilles en het organiseren van samenwerking in de bouw. Daarnaast biedt die diversiteit binnen de groep altijd voldoende aanleiding voor een goede discussie op de vrijdagmiddagborrel of één van de vele vakdagen. Ik kon ook al snel aan de slag bij EnergieRijk Den Haag. Daar is het doel om ruim 1 miljoen m2 vastgoed voor 2040 te verduurzamen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar wat de gebouwen zelf kunnen doen, maar ook hoe ze elkaar kunnen versterken.

Verduurzaming van vastgoed

Het verder verduurzamen van vastgoed is iets waar ik me voor wil blijven inzetten. De technieken om dat te bereiken zijn er al, de opgave om het te bereiken is voornamelijk een maatschappelijke. Daarom maak ik me hard voor het verder inzichtelijk te maken van de vereiste maatregelen en een bijbehorende strategie, bijvoorbeeld door onze voor verduurzaming door CO2-doelstellingen. Daarnaast verdient een bredere kijk op duurzaamheid een vergelijkbare aanpak, bijvoorbeeld door het in kaart brengen van circulaire waarde.

Met die ontwikkeling wil ik graag verder aan de slag. Heb jij daar vragen over, of al goede ideeën? Neem dan contact met mij op voor een (digitale) bak koffie!

Lijkt het je leuk om verder te praten?

Alle mensen

Lijkt het je leuk om verder te praten?

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.