Nieuws Congres Aardgasvrije wijken – Hoe betrek je bewoners?

Voor de transitie naar aardgasvrije wijken bestaat geen one size fits all oplossing. Wat in de ene wijk werkt, werkt in de andere wijk juist niet. In opdracht van het Programma Aardgasvrije Wijken (ministerie van BZK) hebben wij samen met MV design en Matching Futures een ontwerpaanpak ingezet voor een mensgerichte energietransitie. Tijdens het congres Aardgasvrije wijken op 23 januari delen wij onze resultaten in een inspiratiestand. De aanwezigen kunnen in gesprek met bewoners en elkaar om te ervaren wat deze aanpak voor hun gemeente kan betekenen.

Toegevoegd door Esther van Koot op 22 januari 2020

Opdrachtgevers weten dat de ene wijk de ander niet is. Maar de consequentie, dat je situationeel moet onderzoeken wat mensen beweegt en bindt aan een opgave, is soms even wennen. Door te werken vanuit een social design-aanpak sluiten we aan bij de belevingswereld van mensen en lukt het ons om hen onderdeel te laten worden van de oplossing.

Mensgerichte energietransitie - empatisch onderzoek bewoners april 2019

Inspiratie

Tijdens het congres delen we in onze inspiratiestand meer over onze social design-aanpak voor de gemeenten Dordrecht, Rotterdam en Veenendaal. Ontdek de kracht van blijverschap en eigenwij©kheid en ga in gesprek met bewoners. Omdat we het wiel niet steeds opnieuw uitvinden en gemeenten elkaar onderling versterken, bouwen we aan een lerende beweging voor een mensgerichte energietransitie. De resultaten van onze aanpak presenteren we daarom op een inspirerende manier: in onze stand en online.

Mensgerichte energietransitie - open atelier juli 2019

Bekijk vanaf 23 januari de inhoudelijke resultaten van onze aanpak op de site www.mensenenergie.nl die we in opdracht van het programma Aardgasvrije Wijken gemaakt hebben. Deze site vullen we continu aan met ontwikkelingen rondom onze aanpak.

Meer weten over mensgerichte energietransitie? Lees onze blogs en artikelen die hieronder gebundeld staan.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.