TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Blog De commandant eet altijd als laatst

    De verwachting waarmee ik een aantal jaar geleden de cursus Young Servant Leadership begon was ‘vertel mij maar hoe ik een dienend leider word’, met als gevolg dat ik steeds maar bleef vragen aan de begeleiders of ze mij concrete handvatten konden bieden. Het antwoord bleef achterwege (ik zal eerlijk bekennen dat ik dat mateloos irritant vond…).

    Toegevoegd door Catherine van Nierop op 27 februari 2018

    Pas later begreep ik dat die handvatten in het geval van diendend leiderschap geen zin hebben. Of nog breder, kan dat überhaupt wel? Kan je iemand vertellen hoe die aan de hand van stellingen en het volgen van regels een effectief leider wordt?

    De uitleg die ik kreeg was dat het gaat om ‘een manier van in het leven staan’. Het is een vorm van omgaan met jouw omgeving. En dat valt niet aan te leren door het aanreiken van concrete handvatten. Als je er lang genoeg over nadenkt, over praat en mee oefent dan komt het begrip vanzelf. Dat vond ik lastig. Maar, na lang denken, praten en oefenen, begreep ik wat de begeleiders al lang wisten. Servant Leadership gaat inderdaad om een houding, een manier van omgaan met mensen, vrienden, familie en de natuur om jouw heen. En wat ik ook een mooie meevaller vond is dat je geen leidinggevende hoeft te zijn om een servant leader te zijn! Ironisch toch?

    Daarmee was de ene vraag beantwoord en popte de volgende al weer bij me op. Is het afhankelijk van een karakter of iemand een servant leader kan en wil zijn? In de eerste jaren van je leven worden de meeste karakter eigenschappen vastgelegd , bepaalt dat jouw vorm van leiderschap? Om een voorbeeld te geven, een eigenschap van een servant leader is dat die uitstekend in staat is om te luisteren. Ik kan zo een rijtje mensen opnoemen, met naam en toenaam en voorbeeld, die heel veel, heel goed kunnen. Behalve luisteren. Zijn deze mensen toch in staat om een diendend leider te zijn of te worden? Na veel, gaat-ie-weer, denken, praten en oefenen werd mij het antwoord duidelijk. En afgelopen maandag op het congres werd dit wederom benadrukt. Ja, dat kan. Het begint bij leiding geven aan jezelf. Als jij in staat bent om jezelf te begrijpen en te accepteren vind je de rust die jou tot de meest mooie en inspirerende inzichten brengt. En dat is precies de weg die een servant leader heeft afgelegd, eerst een zoektocht naar zichzelf. “Ontdek wie je bent, waar je voor staat en handel consequent vanuit dit innerlijke compas. Help vervolgens anderen om te groeien en hun bestemming te bereiken”. Of zoals op het symposium zo mooi verwoord door Jan Roede, Commandant bij de Marechaussee, “Een commandant eet altijd als laatst”. Eerst anderen laten eten (dienen) en zelf wachten kan als je mentaal sterk genoeg bent om te leiden. Een mooie combinatie van leiden en dienen. Dit inzicht overtuigde mij er van dat iedereen, zelfs de slechtste luisteraar, een servant leader kan worden mits je er voor open staat eerst naar jezelf op zoek te gaan voordat je anderen dient. Letterlijk ontwikkelen, jezelf ontwarren. Geen gemakkelijke klus maar wel de moeite waard. Voor jezelf, en voor de mensen om je heen.

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen