Social design Bouwen aan een duurzame relatie met eindgebruikers

Als een proces stagneert, werkt dieper nadenken of langer onderhandelen vaak niet meer. Dan kan social design zorgen voor een wending.

Met social design sla je een brug tussen jouw organisatie en de dagelijkse behoeften van de mensen waarvoor je werkt.


Er gaapt een kloof

Bij veel publieke organisaties lijkt het erop dat de regels belangrijker zijn geworden dan de mensen. Terwijl mensen met die regels vooruit geholpen zouden moeten worden. Er gaapt een kloof. Hoe zet je de eindgebruiker weer centraal?

We spreken met eindgebruikers

Social design is een krachtige methode om die kloof te dichten. We zoeken eindgebruikers op. Ook mensen die zich op een inspraakavond niet zo makkelijk laten zien. We verplaatsen ons in hun belevingswereld en onderzoeken wat hen bezighoudt. Wat zijn de behoeften en drijfveren van de mensen die van jouw organisatie afhankelijk zijn?

Een gedeelde manier van kijken

Als je ten diepste begrijpt wat de eindgebruikers beweegt, vind je veel gemakkelijker de haakjes waar jouw organisatie bij kan aansluiten. Dan kom je tot een gedeelde en uitnodigende manier van kijken. Je maakt het mogelijk om in co-creatie met de eindgebruikers aan de slag te gaan. De oplossing wordt een gedeelde oplossing.

Relatie op basis van gelijkwaardigheid

Wij kunnen je met dit proces helpen. Alle middelen waarover ontwerpers beschikken, zetten we daarvoor in. We betrekken de mensen uit jouw doelgroepen op basis van hun intrinsieke motivatie en niet op basis van belangen of standpunten. Daarnaast kijken we wat deze manier van werken betekent voor jouw organisatie. Wat wordt er van je verwacht en welke rol past daar het beste bij? We hebben niet alleen kennis van social design, maar ook van organisatieprocessen en we ontwikkelen meerwaarde door die met elkaar te verbinden.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.