Risicomanagement en projectbeheersing Inzicht en overzicht krijgen

Risico’s beheersen kan alleen als je precies weet hoe je ervoor staat. Wij helpen je de situatie te analyseren, structureren en visualiseren.

Met een gedegen risicoanalyse kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Een risicoanalyse maken

Niemand zit te wachten op budgetoverschrijdingen of een planning die steeds maar naar achteren schuift. Wil je scherp inzicht in de belangrijkste risico’s die jouw projectresultaten of organisatiedoelen bedreigen? En wil je - met concrete, praktische maatregelen - die risico’s beheersen? Met een risicoanalyse weet je waar de risico’s liggen en welke prioriteiten je moet stellen. Zo krijg je houvast bij het nemen van beslissingen en kun je beter inschatten of je planning of raming haalbaar is.

Onderzoek en second opinions

Bij grote projecten horen vaak ook grote risico’s. Maar welke risico’s loop je precies? En hoe houd je controle? Wij kunnen onafhankelijk onderzoek voor je doen om de risico’s in beeld te brengen. Daarbij krijg je bovendien heldere risico-informatie om je besluitvorming te onderbouwen. Zo weet je waar je aan toe bent en heb je houvast bij het nemen van beslissingen.

Begeleiding bij rekenkameronderzoek

Met onafhankelijk onderzoek houden rekenkamercommissies toezicht op het lokaal bestuur. Allerlei vragen komen aan bod: welke risico’s loopt de gemeente? Is er wel controle over de projecten? En was men zich – achteraf – wel bewust genoeg van de risico’s?  Wij ondersteunen rekenkamercommissies bij het uitvoeren van onafhankelijk onderzoek. Een belangrijk instrument om het publiek beleid te verbeteren.

Kansen inventariseren

Efficiënter werken, nieuwe kansen grijpen, meer uit een project halen: soms heb je een frisse blik nodig om je organisatie een nieuwe impuls te geven. Tijdens een kansensessie zet je je creativiteit in om meer uit een project of programma te halen. Anders denken en kijken dus, om concrete, nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

 

Cases

Cases

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.