Erik Jan Rouwenhorst | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Erik Jan Rouwenhorst

Project Executive

Vernieuwen van huisvesting is een prachtige kans om een organisatie in beweging te krijgen, en tegelijkertijd een uniek project dat risico’s met zich meebrengt. Of, zoals een opdrachtgever eens zei, “het was een lastige klus, maar ik ben trots op wat er nu staat”.

About me

In mijn rol als managing partner van de adviesgroep Huisvesting, Vastgoed en Facility Management adviseer ik opdrachtgevers bij vraagstukken rond de vernieuwing van huisvesting, waaronder de haalbaarheid, financiering en realisatie. Het managen van dergelijke projecten is een belangrijk onderdeel van mijn werk. De afgelopen jaren heb ik dit gedaan in de sectoren Rijksoverheid, onderwijs, banken en verzekeringen en cultuur.

Door mijn betrokkenheid bij een aantal grote projecten bij de Rijksoverheid heb ik veel ervaring opgedaan met het werken met samenwerkingspartners en de daar van toepassing zijnde regelgeving, waaronder het Rijkshuisvestingsstelsel.

De invloed van de toekomstige gebruiker op de nieuwe werkomgeving vind ik essentieel. De opdrachtgever moet in staat worden gesteld zijn rol professioneel in te vullen. Te nemen besluiten moeten gestructureerd genomen kunnen worden. Een keuze uit één is geen keuze.

Blogs

 • Erik Jan Rouwenhorst over strategisch projectmanagement op BouwregieNetwerk-TV

  26 februari 2014 Lees verder
 • Dankzij een transportroute liep niemand elkaar in de weg

  08 oktober 2013 Lees verder
 • Erik Jan Rouwenhorst

  Skylobby als werkplek, 5.000 Haagse ambtenaren naar nieuwe werkplek

  30 juli 2013 Lees verder