Organisatieontwikkeling De ontwikkeling van je organisatie versterken

Ontwikkeling van een organisatie vraagt veel van mensen op alle niveaus: medewerkers, managers en bestuurders. Met een ontwerp op maat en een samenhangend pakket van interventies leg je een krachtige basis voor veranderingen.

 

De ambities van een organisatie kan niemand in z’n eentje realiseren. Steeds meer opgaven vragen om een gedeelde verantwoordelijkheid van bestuurders, leidinggevenden en medewerkers. Andere manieren van werken vragen bij iedereen om ander gedrag. Het effect van een training is vaak beperkt, omdat de meeste veranderingen niet in mensen gebeuren, maar tússen mensen. In de verbinding ontstaat kans op verandering.

Zeven relevante processen

In onze visie zijn bij iedere verandering zeven processen relevant: besluitvorming, creatie, cohesie, navigeren, persoonlijke ontwikkeling, professionalisering en samenwerking. Individuele en collectieve processen spelen, in wisselwerking met elkaar, een rol. Niet alles is voor iedereen haalbaar en zeker niet in hetzelfde tempo. Je hebt daarom een palet van interventies nodig, op maat, maar met een duidelijke samenhang. Gerichte maatregelen die passen bij de ambities van jouw organisatie en bij de verandervoorkeuren van de mensen die het moeten doen.

Handvatten om steeds beter te worden

We werken altijd in co-creatie. Samen komen we tot een soepel lopend verhaal over de ontwerpen met samenhangende interventies op collectief en individueel niveau, in de juiste volgorde. Medewerkers ontwikkelen nieuwe werkwijzen en competenties en dragen bij aan gezamenlijke ambities. En andersom krijgen gezamenlijke ambities een concreet handelingsperspectief voor individuele medewerkers. De samenhang geeft jou de handvatten waarmee je steeds beter wordt in organisatieontwikkeling. Nu, maar vooral ook in de toekomst.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.