Waar hebben leiders aandacht voor?
 1. kennisbank
 2. Leiderschap
 3. Waar hebben leiders aandacht voor?

Leiderschap in 12 citaten

Hieronder vind je 12 citaten die wij toepasbaar vinden op goed leiderschap.

 1. Effectieve leiders vragen zich elke dag opnieuw af wat hun medewerkers nodig hebben om optimaal te kunnen presteren (Ben Tiggelaar).
 2. Succesvolle mensen kunnen goede leiders worden, wanneer ze leren hun focus te verleggen van zichzelf naar anderen (Goldsmith).
 3. Wie leiding wil geven aan anderen, moet eerst leren om leiding te geven aan zichzelf (Peter Drucker e.a.).
 4. De klasse van een leider kun je afmeten aan de eisen die hij aan zichzelf stelt (Ray Kroc).
 5. Een belangrijke vereiste aan leiders (eigenlijk aan effectieve mensen) is dat ze in staat zijn proactief gedrag te tonen. Proactieve mensen kiezen er voor geen slachtoffer te zijn of anderen de schuld te geven (Covey sr).
 6. Los van invloed willen uitoefenen op anderen, ieder mens heeft te maken met de uitdaging van persoonlijk leiderschap: het formuleren van eigen doelen en het vertalen daarvan naar actie.
 7. Het beste bewijs voor wat mensen echt denken en geloven, vinden we minder in hun woorden dan in hun daden (Cialdini).
 8. Mensen beoordelen zichzelf op hun intenties, anderen beoordelen ons op ons gedrag.
 9. In de definitie van leiderschap is een kernbegrip ‘invloed’, en dat wordt ook uitgeoefend door iemand zonder de titel ‘leider’.
 10. Als je gedrag niet consistent is met de persoon die je wilt zijn, zul je nooit die persoon worden.
 11. Wat zou er gebeuren als we kijken naar wat er goed is aan mensen, in plaats van ons te fixeren op wat er mis is met hen? (Clifton, Buckingham, Goldsmith).
 12. Traditioneel denken gaat ervan uit dat denken - doen verandert. Maar hoe het echt werkt, is anders. Doen verandert denken (Ibarra).