Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Rudy Kor

Krijg met vijftig vragen inzicht in jouw samenwerking met verschillende partijen

28-05-2019
reageer
Rudy Kor

Eind vorig jaar verscheen van medewerkers van het adviesbureau Common eye het boek 'Organiseren in en met netwerken', deze maand verscheen het boek 'Samenwerken van idee naar afspraak - aan de slag met jullie samenwerking'. Na lezing bleef ik zitten met de vraag wanneer ik nu het boek uit 2018 over netwerken moet lezen en wanneer het nieuwe boek over samenwerken. De twee auteurs stellen dat de aanpak in dit boek minder geschikt is voor opgaven van meer dan zeven partijen, dan past een netwerkachtige aanpak beter. Ik bedoel maar. Maar los hiervan, het is een compact en leesbaar boek met lichtvoetig behandelde theorieën, informatieve rijtjes en praktische werkbladen die de lezer helpen om de samenwerking met een beperkt aantal partijen bij ingewikkelde vraagstukken ordentelijk op de rit te zetten

Rudy Kor

Komt na projectmanagement , Prince2 en Scrum Chaordisch projectmanagement?

26-04-2019
reageer
Rudy Kor

December 2012 promoveerde Nicolien Mulder op het proefschrift Value Based Project Management - een aanpak voor chaordische projecten vanuit het perspectief van het complexiteitsdenken. Daarna volgende nog enkele boeken over hetzelfde onderwerp, en nu is er Chaordisch projectmanagement voor de creatieve industrie. Het boek schreef ze samen met Johan Kolsteeg en is bedoeld als een hulpmiddel voor projectleiders, productieleiders, opdrachtgevers en andere betrokkenen in de creatieve industrie.

Projectmanagement
Rudy Kor

Zes adviezen over omgaan met verandering

31-03-2019
reageer
Rudy Kor

Spencer Johnson is ooit beroemd geworden met zijn boek 'Wie heeft mijn kaas gestolen - 'omgaan met verandering', heeft nu er een een vervolg op geschreven: 'Breek los uit het doolhof – zelf verandering creëren.' Als je eenmaal gewend bent aan de parabel-schrijfstijl, zet het schrijfwerk van Johnson je aan tot nadenken over je eigen opvattingen over veranderen.

Rudy Kor

10 Tips voor het invoeren en volhouden van zelfsturing

26-03-2019
reageer
Rudy Kor

Hier en daar hoor en lees je dat zelfsturing of zelforganisatie op z'n retour is. Nu hebben wel geleerd dat wat goed gaat geen aandacht krijgt, en wat tegenvalt of uitzonderlijk is aandacht krijgt. Zo ook in die gevallen waar men, geheel of gedeeltelijk, deze organisatievorm bij het oud vuil heeft gezet. Maar daarmee wordt geen recht gedaan aan al die organisaties waar het wel goed functioneert.

Projectmanagement