Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Wicher Schönau

Uitvoering geven aan Routekaart Maatschappelijk Vastgoed: hoe dan?

25-04-2019
reageer
Wicher Schönau

De Routekaart Maatschappelijk Vastgoed geeft inzicht in wat er moet gebeuren om een vastgoedportefeuille te verduurzamen. De uitvoering, via programma’s en projecten, is de volgende stap. Echter, om als vastgoedorganisatie doelgericht met de huidige Routekaarten aan de slag te gaan, zijn nog twee stappen nodig.

Gemeenten Huisvestingsadvies
Wicher Schönau

Maatschappelijk vastgoed: samen met de markt verduurzamen

30-01-2019
reageer
Wicher Schönau

Gemeenten hebben een voorbeeldfunctie bij het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Dit betekent dat er tempo moet worden gemaakt. Inmiddels bieden tal van marktpartijen hulp aan, mogelijk ook door te investeren. Maar hoe maak je als publieke vastgoedeigenaar een keuze uit deze initiatieven als die zich nog nauwelijks hebben bewezen in de praktijk? Het 'Afwegingskader - Samen met de markt verduurzamen' helpt daarbij.

Gemeenten Onderwijs Huisvestingsadvies
Wicher Schönau

Informatietechnologie als versneller bij verduurzamen van publiek vastgoed

04-12-2018
reageer
Wicher Schönau

Voor het behalen van de klimaatdoelen van Parijs zijn organisaties als gemeenten en scholen welhaast gedwongen om in hun vastgoedbeleid slimmer en vooral ook sneller te handelen. Informatietechnologie stelt ze daartoe in staat.

Gemeenten Onderwijs
Wicher Schönau

Investeren in de verduurzaming van gemeentelijk vastgoed

01-09-2018
reageer
Wicher Schönau

De verduurzaming van gemeentelijk vastgoed is niet langer een vrijblijvende ambitie. Alle gemeenten zullen namelijk de komende vier jaar fors moeten investeren in verduurzaming, en voor het eigen vastgoed een Routekaart moeten opstellen. Wij geven vier aandachtspunten om duurzame ambities om te zetten in actie.

Huisvesting en vastgoed