Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Martine de Jong

Samenwerking over organisatiegrenzen is noodzakelijk

06-06-2018
reageer
Martine de Jong

Voor het vinden van vernieuwende en creatieve oplossingen voor de taaie maatschappelijke vraagstukken van deze tijd is het noodzakelijk om op de grens van binnen en buiten te werken. Het in februari verschenen boek ‘Tweebenig samen werken’ geeft inspiratie, nieuwe taal en aanpakken om aan de slag te gaan met samenwerking over grenzen heen.

Martine de Jong

De omgevingswet vraagt om een tweebenige overheid

26-03-2018
reageer
Martine de Jong

Bekende voetballers als Cruijff en Van Basten staan te boek als succesvol, omdat zij tweebenige voetballers waren. Voetballers die acties met beide benen kunnen inzetten, zijn sneller in het spel, creatiever in het maken van combinaties en kunnen vanuit meer posities scoren. Dit geldt ook voor professionals in organisaties die met één been binnen in de eigen organisatie en één been buiten in het netwerk van partijen en personen werken. Als zij acties met zowel hun been binnen als hun been buiten combineren zijn zijzelf en hun organisaties effectiever. Dit levert wel spanningsvelden op tussen manieren van kijken, denken en werken.

Samenwerken
Martine de Jong

Het wapen moet zichtbaar blijven

28-02-2018
reageer
Martine de Jong

In het boek ‘Tweebenig samen werken’ gebruiken we de term tweebenigheid zo vaak, dat je bijna zou vergeten dat het een voetbalterm is. Wat gebeurt er als je een voetbaltrainer vraagt naar zijn visie op tweebenigheid? Dan geeft hij antwoorden die heel inspirerend kunnen zijn voor mensen die werken op grensvlakken. Redacteur Annelies Roon (www.schrijverij.nl) interviewde Percy van Lierop, coördinator Ajax Onderbouw/Skillstrainer Ajax jeugdopleiding.

Martine de Jong

Overheid vergroot haar speelveld door tweebenigheid

10-12-2017
reageer
Martine de Jong

Op vrijdag 8 december 2017 verscheen in een speciale bijlage over smart government van het FD een interview over de tweebenige overheid.