Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Dorine Wesel

Inspiratie, zo maar voor het oprapen

22-05-2019
reageer
Dorine Wesel

Soms wordt een gewone doordeweekse dag een heel bijzondere dag. Dit overkwam mij vorige week tijdens een dienst in het hospice waar ik als zorgvrijwilliger werk. Dit hospice is een bijna-thuishuis waar terminale mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen. Kwaliteit van het leven dat nog rest staat daarbij voorop.

Leiderschapsontwikkeling
Dorine Wesel

Vijf handvatten voor veranderkundig vakmanschap

20-09-2018
reageer
Dorine Wesel

Veranderaar zijn kan voelen als op een fiets 40 km/u van een helling affietsen, ondertussen nadenken over de volgende hobbel waarvoor je gas terug moet nemen en rekening houdend met anderen die inhalen of eerder vertragen dan jij. Het kijken wat nodig is, maken van keuzes, in het moment zelf beslissen, vereist vakmanschap, talent, maar ook oefening, training en durf.

Verandermanagement
Dorine Wesel

Afstand doet wonderen

20-09-2018
reageer
Dorine Wesel

Een beetje afstand doet een mens goed; dat ervaren we allemaal weer na een zonnige vakantie ! Even de blik op iets anders werpen en eens van buitenaf naar jezelf en je werk kijken, geeft vaak weer heldere inzichten . Even niets doen…. ofwel echt vertragen om daarna pas te versnellen. Eigenlijk doen we dat in ons werk veel te weinig en het blijkt ook best lastig om in het werk die afstand, wat stilstand, en een heldere blik te organiseren.

Verandermanagement
Dorine Wesel

Veranderen met een lange adem

13-09-2018
reageer
Dorine Wesel

We leven in een tijd die steeds sneller en vaak ook vluchtiger wordt. We praten vaak over: de tijd nemen, bewuste keuzes maken, geduld betrachten en kleine vorderingen waarderen. Maar de praktijk is grilliger: liever gisteren dan vandaag resultaten, duidelijkheid en zekerheid over effecten van ingeslagen wegen.