Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

mieke moor

Leerplaats voor Organiseren 3.0

20-06-2013
reageer
mieke moor

Steeds vaker horen wij mensen in organisaties verzuchten dat regels en systemen het oorspronkelijke werk in de weg staan. De vraag van onze tijd is hoe we uit deze systeemverstrikking kunnen komen om weer ‘gewoon te kunnen doen wat nodig is’.

mieke moor

Z.t. Witruimte tussen zwartgedrukte regels - Mieke Moor 2013

09-02-2014
reageer
mieke moor

Het is opvallend hoe vaak mij sinds de verschijning van mijn boek 'Tussen de regels' de vraag wordt gesteld ‘wat nu?’. Die vraag heeft niet zozeer betrekking op een mogelijk volgend boek of project van mij, maar gaat primair over het boek zelf, waarin ik pleit voor een andere manier van kijken naar organisatie dan enkel vanuit wat Robert Cooper – één van mijn vier hoofdfguren – de ‘practical-usefull attitude’ noemt. In dit artikel reflecteer ik op die vraag vanuit mijn werkpraktijk en kom ik - ook voor mijzelf - tot verrassende inzichten.

mieke moor

Lezingenserie Organiseren in de nieuwe Realitijd

06-10-2013
reageer
mieke moor

De lezingenserie 'Organiseren in de Nieuwe Realitijd' is een vervolg op de populaire serie 'Organiseren in onze postmoderne tijd'. Open voor iedereen die in in het licht van de vraagstukken van deze tijd mee wil denken over (hoe te) organiseren in deze tijd. We nodigen hiervoor telkens spraakmakende mensen 'aan de randen van ons vak' uit.

mieke moor

De Werkplaats

27-09-2013
reageer
mieke moor

De Werkplaats is de naam voor een ontluikende serie van onderling verbonden onderzoekspraktijken in en tussen allerlei organisaties, waarin medewerkers (van hoog tot laag) met elkaar iets maken. Een Werkplaats is een vernieuwend alternatief voor het werken aan complexe vraagstukken. Het is de aanduiding voor een onderzoeksvorm die zowel verwijst naar de werkplaats van een vakman en hoe die kapotte dingen weer werkend maakt, als naar het atelier van de kunstenaar die al uitproberend tot iets nieuws komt. Ik schreef er het volgende over in het tijdschrift Waardenwerk: