Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Helmuth Stoop

Moed en kwetsbaarheid tonen

07-03-2019
reageer
Helmuth Stoop

In ons boek Leiderschap van de programmamanager beschrijven we 14 thema’s die in onze optiek de kern van dat leiderschap vormen. Thema vijf heet ‘Moed en kwetsbaarheid tonen’ en geeft het belang van én de relatie tussen de twee genoemde onderwerpen weer.

Helmuth Stoop

Kleur bekennen - Investeren in je zelfinzicht, je niche en je professionele identiteit

25-01-2019
reageer
Helmuth Stoop

In ons boek 'Leiderschap van de programmamanager' beschrijven we 14 thema’s die in onze optiek de kern van dat leiderschap vormen. Het eerste thema is ‘kleur bekennen’. De ondertitel ‘Investeren in je zelfinzicht, je niche en je professionele identiteit’ geeft kernachtig aan waar het bij dit thema over gaat.

Programmamanagement
Helmuth Stoop

Wat kenmerkt het leiderschap van de programmamanager?

05-11-2018
reageer
Helmuth Stoop

Steeds meer organisaties gebruiken programma's en programmamanagement om doelen te realiseren en veranderingen tot stand te brengen. Met programma's lukt het om die doelen met de goede focus, energie en samenhang te benaderen. Het is een manier van samenwerken die, mits op de goede manier ingezet, heel goed past bij deze tijd van snelle veranderingen, in complexe omgevingen met horizontale samenwerking en een diversiteit aan actoren. Voor mij blijven programma’s bijzondere opgaves. Hoe lukt het de programmamanager om zichzelf in te zetten en dienend te zijn aan het programma?

Helmuth Stoop

“De kunst is om mezelf scherp te houden”

24-07-2018
reageer
Helmuth Stoop

Als programmadirecteur Beter& Meer heeft Jeroen Fukken al enige jaren de opdracht ervoor te zorgen dat NS en ProRail door betere samenwerking tot betere prestaties komen voor de reizigers. Daarbij is hij altijd op zoek naar het momentum: “Ik probeer het moment te creëren om samen door de hoepel te springen.”

Leiderschapsontwikkeling Programmamanagement