Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Martijn Jansen

Managen draait om macht

16-01-2019
reageer
Martijn Jansen

Een recente verwondering die ik had gaat over macht. Laat het woord vallen en er gebeurt onmiddellijk wat in een groep of een MT. Bijvoorbeeld toen ik in een bijeenkomst iets zou gaan vertellen over mijn promotie onderzoek en managen en handelen vanuit macht ook een gespreksonderwerp zou zijn. Voorafgaand aan die bijeenkomst kreeg ik een interessante vraag: ‘hoe blijf je met elkaar in verbinding als je macht gebruikt? Hoe houd je de sfeer een beetje goed?’. Alsof macht vies is. Alsof je bij macht uit verbinding gaat. En waarbij er gelijk ruzie zou gaan ontstaan.

Martijn Jansen

Graag een verbod op vuurpijlen in organisaties

13-12-2018
reageer
Martijn Jansen

Op dit moment is het misschien een actueel onderwerp, maar ik sprak het afgelopen jaar een manager die het steeds had over vuurpijlen. En dat ook hartje zomer! Bij navraag bleek het bij hem niet te gaan om het eindejaarsvuurwerk, maar om iets wat hij in zijn organisatie veel zag gebeuren. Met de vuurpijlen bedoelde hij de ideeën, besluiten of mails die hij soms ontving. Die met veel lawaai en gedoe bij hem kwamen, na enige tijd met een knal uiteen spatten en vervolgens eigenlijk - net als een vuurpijl - op de grond weinig impact hadden.

Martijn Jansen

Manager, weet wat je doet!

08-10-2018
reageer
Martijn Jansen

In mijn gesprekken met managers en zelfsturende teams over wat ze precies doen, valt het me op dat ze het moeilijk vinden om duidelijk te maken wat managen nou precies inhoudt. Dus wat ze dan feitelijk doen. Wat ik toch bijzonder vindt, want om het werk goed te kunnen organiseren en je manier van managen te ontwikkelen, is het belangrijk dat je als manager dit wel goed weet.

Martijn Jansen

Managen passé? Welnee!

04-09-2018
reageer
Martijn Jansen

Voor veel mensen is 25 mei 2018 gekoppeld aan de GDPR, voor mij is het de datum van mijn promotie. Een dag waarop ik mijn onderzoek naar middenmanagers heb ‘verdedigd’ bij de Vrije Universiteit. En het is grappig te merken dat het verdedigen daar niet lijkt op te houden. Want als ik over deze dag vertel op verjaardagen of andere momenten, dan krijg ik nog regelmatig wat meewarige gezichten. Want het is ‘wel jammer dat je zoveel tijd besteed hebt aan een groep die toch weggaat’. En dat leidt natuurlijk altijd tot een boeiend vervolggesprekje. Want de positie van de manager ligt al jaren onder vuur en ze zijn er nog steeds.