Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Rutger Visser

Wat de wind van de weg kan leren: vijf verschilpunten

01-03-2016
reageer
Rutger Visser

Sinds kort kunnen we over de A4 van Delft naar Schiedam. Het duurt soms lang, maar we kunnen rustig stellen dat Nederland goed is in het aanleggen van snelwegen. Vroeg of laat komt het altijd voor elkaar. De bouw van een windpark op land is in veel opzichten vergelijkbaar. Toch dreigen windenergieprojecten vaak te worden vermorzeld in een maatschappelijk krachtenveld. Hoe kan dit? Wat kan de wind van de weg leren? Als we een vergelijking maken, springen vijf verschilpunten in het oog.

Energie Mobiliteit en infrastructuur
Rutger Visser

Vijf handvatten voor de ontwikkeling van medewerkers in projecten

06-03-2016
reageer
Rutger Visser

Leren en ontwikkelen van medewerkers is een belangrijk thema in veel organisaties. Medewerkers willen zich graag ontwikkelen, maar soms is het zoeken naar tijd en gelegenheid om deze ontwikkeling vorm te geven.

Projectmanagement
Rutger Visser

Projectmanagement actuele reisinformatie provincie Zuid-Holland

18-10-2013
reageer
Rutger Visser

De provincie Zuid-Holland plaatst in haar drie concessiegebieden bij 1.600 bushaltes een Dynamisch Reiziger Informatie Systeem (DRIS): digitale displays met daarop de actuele reisinformatie.Twynstra Gudde verzorgt vanaf september 2008 het projectmanagement van deze grote operatie. Daarnaast adviseren we bij het meten van de informatiekwaliteit.

Rutger Visser

Risicobeheersing verbreding A4 tussen Leiden en Burgerveen

14-05-2013
reageer
Rutger Visser

In een vroeg stadium nadenken over de gewenste risicoverdeling tussen opdrachtgever en opdrachtnemer leidt tot een logische allocatie van risico's binnen het contract.