TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Aanbesteden en contracteren Teams effectief laten samenwerken

    Vaak moeten de partijen - na het tekenen van het contract - jarenlang met elkaar samenwerken. De relatie tussen de partners is essentieel voor het succes van het project of programma. Hoe pak je dit aan?

    Effectief samenwerken

    Een effectieve en duurzame samenwerking in en tussen teams kenmerkt zich door het veerkrachtig omgaan met lastige kwesties. Teams die goed samenwerken kunnen tegen een stootje, ongeacht waar het stootje vandaan komt. Juist ook als het spannend wordt en de partijen geneigd zijn hun eigen belangen na te streven ten koste van de gezamenlijke doelen. Teams die goed samenwerken kunnen deze spanning verdragen en komen hier gezamenlijk uit. Dat geeft vertrouwen voor toekomstige problemen. Maar waar moet je bij het formeren van je eigen team en het selecteren van een partner op letten om de kans op succes te vergroten?

    Een vak op zich

    Om soepel samen te werken en samen een project te realiseren, is meer nodig dan goede afspraken, heldere procedures en efficiënte processen. Samenwerken is een vak op zich. En onze kennis en expertise komt daarbij uitstekend van pas. We zijn al vele jaren thuis in de dagelijkse praktijk van het samenwerken in en tussen teams.

    Dat betekent dat je ons voor uiteenlopende vraagstukken kunt inschakelen om te bouwen aan duurzame en succesvolle teams. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van samenwerkingsvaardigheden van mensen en teams. Een stap verder gaan kan ook: wij kunnen je bij aanbestedingen helpen partners specifiek te selecteren op samenwerkingsvaardigheden door bijvoorbeeld een samenwerkingsassessment.

    Onze meerwaarde:

    • Kennis van markt, marktbenadering en samenwerken.
    • Diversiteit van werkvormen en begeleidingstrajecten, zoals assessments, dialoogtrainingen, teambijeenkomsten, maar ook in-company ontwikkeltrajecten en soms ook gewoon de begeleiding van een aanbestedingstraject.
    • Diepgaande kennis van de context, de belangen en de rollen waarbinnen projecten en programma’s gerealiseerd worden. Zo komen we samen snel tot de kern en vertalen we ambities en wensen in passende werkvormen voor bijvoorbeeld dialoogtrainingen, teambijeenkomsten en/of teamassessments. Daarbij werk je regelmatig met op maat gemaakte simulatie-oefeningen, serious games of real life casuïstiek.

    Teamassessments als selectiemechanisme in aanbestedingen

    Bij infrastructurele projecten is ‘samenwerken’ steeds vaker een criterium in de aanbestedingsprocedure. De aandacht voor samenwerken neemt toe, en dat is niet voor niks. Gebleken is dat een samenwerkingsassessment veel kan toevoegen aan toekomstige successen. Zo kun je de kwaliteiten en vaardigheden met zo’n assessment inzichtelijk maken. En dat is waardevol: het assessment is een vorm van toetsing waarmee je toekomstig samenwerkingsgedrag goed kunt voorspellen.
    Bovendien levert zo’n assessment allerlei extra voordelen op. Zo worden partijen zich bewuster van het belang van goede samenwerking en leren ze wat in een samenwerking werkt (en wat niet). Bovendien ben je beter in staat om - na gunning - fricties samen op te lossen, voordat er een conflict ontstaat. En meer aandacht voor samenwerken werkt twee kanten op: er vinden tussen de verschillende partijen goede gesprekken plaats over dilemma’s en verwachtingen. Hoe eerder je dat doet, hoe beter.

    Lees meer over onze aanpak voor Effectief samenwerken in de bouw en infrasector.

    Cases

    Cases

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen

    Neem contact op met één van onze mensen

    Alle mensen