Program Canvas©: de kern van uw programma | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Program Canvas©: de kern van uw programma

Het Program Canvas© is een veelgebruikt instrument waarmee u snel en in dialoog tot de kern van uw programma kunt komen. Wij helpen u graag hiermee de essenties van uw programma te doorgronden.

In de basis is het Program Canvas© een vrij eenvoudig model, bestaande uit 16 verschillende elementen waaruit een programma is opgebouwd. Niet bedoeld om compleet te zijn, maar wel om de kern van het programma bloot te leggen en in samenhang, beknopt te visualiseren. Een praktisch, visueel sterk  en veelgebruikt hulpmiddel voor programmamanagement.

We zien dat het Program Canvas© het gesprek faciliteert tussen de belangrijkste betrokkenen bij een programma. Het helpt bij de start om de verschillende aspecten van een programma te bespreken en deze ten opzichte van elkaar af te wegen. Tijdens de uitvoering van een programma kan het ook een nuttige rol spelen bij een review. Wat was ook alweer ons plan en hoe doen we het nu eigenlijk in de praktijk? Het helpt om programmamanagement in organisaties verder te professionaliseren.

Kan ik er zelf ook mee werken?

Graag! We hebben een boek geschreven, posters gemaakt en hulpkaarten ontwikkeld om het gebruik van het Program Canvas te ondersteunen. Dit hebben we gedaan op basis van onze uitgebreide ervaringen met programma's en programmamanagement en met behulp van een vruchtbaar co-creatieproces met vele professionals in het vakgebied. U kunt het boek en de materialen hier bestellen:

Een digitaal, printbaar en invulbaar bestand van het canvas kunt u hier gratis downloaden:

We bieden ook een eendaagse workshop aan waarin we u op weg helpen bij het gebruik van het canvas.

 

 

We zouden het zeer waarderen als u bij gebruik het copyright respecteert en ons na gebruik voorziet van uw feedback. Het zou helemaal top zijn als u ons uw uitwerking, al dan niet geanonimiseerd, toestuurt, zodat wij een beeld krijgen van hoe ermee gewerkt wordt en we eventueel suggesties voor verbetering kunnen doen.

Op basis hiervan kunnen we ook verbeteringen in het canvas en ondersteunende middelen blijven aanbrengen. Dat laatste doen we sowieso, vandaar ook dat er inmiddels een paar verschillende versies van het Program Canvas in omloop zijn. De meest recente versie vindt u op www.werkenaanprogrammas.nl en www.programcanvas.nl.

Meer informatie en ondersteuning?

Voor meer informatie over het Program Canvas of voor ondersteuning (begeleiding, training, coaching) bij het gebruik van het Program Canvas, neem vooral contact met ons op!

Expertises

Programmamanagement

Helmuth Stoop

Partner

Neem contact op