Workshop Leiderschap van de programmamanager | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Workshop Leiderschap van de programmamanager

Je nam in de afgelopen jaren deel aan één van onze trainingen programmamanagement. In elk van die trainingen was ’Leiderschap van de programmamanager’ steeds een onderwerp. Dat heeft ons mede geïnspireerd om daar een boek over te schrijven en - na ruim twee jaar noeste arbeid - is het boek dan eindelijk klaar! Op donderdagmiddag 28 maart verzorgen we een workshop hierover. We nodigen je daar van harte voor uit.

De workshop wordt gehouden in hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder, van 13.00-17.00 uur. In een middag nemen we je mee in ons boek; de verschillende perspectieven op leiderschap, de 14 thema’s die wij beschrijven en de reflectie voor de programmanager. Uiteraard is er ook ruimte om met de andere deelnemers van gedachten te wisselen. En wellicht ontmoet je dan ook weer oud deelnemers uit ‘jouw klasje’. Hoe leuk is dat…

Uiteraard ontvang je bij deelname een exemplaar van het boek. De prijs voor deelname bedraagt €250,- per persoon, exclusief btw; dit bedrag is inclusief het boek en catering gedurende de middag.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging van deelname. Inschrijven is mogelijk tot medio februari 2019. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

Annuleringsvoorwaarden
In het belang van de organisatie van de workshop is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen er zullen deelnemen. Mocht
je na aanmelding onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn en indien je je deelname wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de kosten van de workshop in zijn geheel in rekening te brengen.

 

Meer trainingen


 

Expertises

Programmamanagement

Docenten

Helmuth Stoop

Helmuth Stoop

Partner

Helmuth Stoop

Werken bij én voor de overheid raakt mij. Vanwege de impact op de leefomgeving, en de maatschappij als geheel. De impact op vandaag én morgen. Complexe, maatschappelijke vraagstukken worden steeds vaker als ‘project’ of ‘programma’ bestempeld. Ik geloof erin dat het rijke gedachtengoed van project- en programmamanagement helpt deze maatschappelijke vraagstukken terug te brengen tot de essentie. Daarbij gaat het om structuur brengen in de inhoud en handvatten aanreiken voor het ‘slim organiseren’ in een lastig landschap van verschillende stakeholders. Het vraagstuk fileren, de complexiteit hanteerbaar maken en organiseren vanuit ‘good governance’. Daar zit mijn kracht. Ik adviseer en begeleid (met name) overheidsorganisaties die gesteld willen staan voor de toekomst en project- en/of programmamanagement willen professionaliseren. Ik houd me bezig met het opstarten, organisatorisch inrichten, doorlichten, begeleiden van programma’s en het coachen van programmamanagers en -opdrachtgevers. Daarnaast ben ik expert in het ontwerpen en begeleiden van professionaliseringstrajecten. Bovendien adviseer ik Raden van Bestuur, Directies en Managementteams op vraagstukken die horen bij ‘opgavengericht werken’. Complexe programma’s in de sport én vraagstukken rond ‘leiderschap van de programmamanager’ hebben mijn bijzondere interesse. Kenmerkend voor mijn stijl zijn: gedreven, betrokken en nieuwsgierig. Er uithalen wat erin zit! Iets een programma noemen is geen kunst, het op een professionele manier opzetten en uitvoeren in een lastig (ambtelijk – bestuurlijk, in- en extern) samenspel des te meer!. Mijn passie zit in het ‘werkend krijgen’ van programmamanagement en opzetten van werkbare programma’s. Niet vanuit een theoretisch kader maar vanuit een praktisch oogpunt. Op zoek naar de meerwaarde voor de organisatie en betrokkenen. Ik ben mede-organisator van het PGM Open, hét event op het gebied van programmamanagement in Nederland. Samen met vakgenoten binnen en buiten Twynstra Gudde werk ik samen om het vak van programmamanagement verder te ontwikkelen en vernieuwen. Helmuth schreef mee aan diverse managementboeken zoals ‘Projectmatig werken bij de hand’, ‘Programmamanagement; Sturen op samenhang’ en het onlineboek ‘Werken aan programma’s’. Eind 2018 verschijnt zijn boek ‘Leiderschap van de programmamanager; hoe je het verschil maakt in doelgerichte opgaven’.