Workshop Leiderschap van de programmamanager | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Workshop Leiderschap van de programmamanager

Er is inmiddels het nodige gepubliceerd over de methodische kant van programmamanagement, maar minder over de rol en het leiderschap van de programmamanager. Met het boek 'Leiderschap van de programmamanager - Hoe jij het verschil maakt in doelgerichte opgaven' vullen Björn Prevaas, Jo Bos en Helmuth Stoop die lacune op. Cruciaal, want de programmamanager maakt het verschil tussen succes en falen van programma’s. In deze workshop gaan zij dieper in op een aantal thema’s uit het boek om je zodoende te helpen je leiderschap te versterken. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

In het boek 'Leiderschap van de programmamanager'  hebben we, Björn Prevaas, Jo Bos en Helmuth Stoop, 14 thema’s uitgewerkt die het fundament vormen onder het leiderschap van een programmamanager. Per thema hebben we theorie en praktische handvatten opgenomen. Daarmee willen we je aanzetten tot gerichte reflectie op je eigen rolopvatting en rolinvulling. We kunnen ons voorstellen dat je het fijn vindt om hier eens wat dieper in te duiken, samen met ons en met collega programmamanagers. Daarvoor is deze workshop!
 
Gedurende de dag nemen we je mee in ons boek; de verschillende perspectieven op leiderschap, de 14 thema’s die we hebben beschreven – waarvan we een aantal wat verder zullen uitlichten – en de reflectie daarop vanuit de rol van de programmanager. Uiteraard is er veel ruimte om met de andere deelnemers van gedachten te wisselen over de manier waarop jij met bepaalde thema’s omgaat en welke mogelijkheden er liggen om je verder te ontwikkelen. We reiken handvatten aan en gaan samen op zoek naar hoe jij als programmamanager het verschil maakt.
 
Wil je alvast een preview lezen van het boek? Klik dan hier: preview Leiderschap van de programmamanager.
 
De workshop wordt gehouden bij Landgoed ISVW in Leusden. Uiteraard ontvang je bij deelname een exemplaar van het boek (je ontvangt dit vooraf zodat je je al wat kunt inlezen). De prijs voor deelname bedraagt €795,- per persoon, exclusief btw. Dit bedrag is inclusief catering gedurende de dag. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van deelname. Inschrijven is mogelijk tot medio augustus. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers en de bijeenkomst gaat door bij minimaal 8 inschrijvingen.
 

Annuleringsvoorwaarden
In het belang van de organisatie van de workshop is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen er zullen deelnemen. Mocht je na aanmelding onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je altijd een vervanger sturen. Indien je je deelname wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet-tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de kosten van de workshop in zijn geheel in rekening te brengen.

 

 

Meer trainingen


 

Docenten

Helmuth Stoop

Helmuth Stoop

Partner

Helmuth Stoop

Werken bij én voor de overheid raakt mij. Vanwege de impact op de leefomgeving, en de maatschappij als geheel. De impact op vandaag én morgen. Complexe, maatschappelijke vraagstukken worden steeds vaker als ‘project’ of ‘programma’ bestempeld. Ik geloof erin dat het rijke gedachtengoed van project- en programmamanagement helpt deze maatschappelijke vraagstukken terug te brengen tot de essentie. Daarbij gaat het om structuur brengen in de inhoud en handvatten aanreiken voor het ‘slim organiseren’ in een lastig landschap van verschillende stakeholders. Het vraagstuk fileren, de complexiteit hanteerbaar maken en organiseren vanuit ‘good governance’. Daar zit mijn kracht. Ik adviseer en begeleid (met name) overheidsorganisaties die gesteld willen staan voor de toekomst en project- en/of programmamanagement willen professionaliseren. Ik houd me bezig met het opstarten, organisatorisch inrichten, doorlichten, begeleiden van programma’s en het coachen van programmamanagers en -opdrachtgevers. Daarnaast ben ik expert in het ontwerpen en begeleiden van professionaliseringstrajecten. Bovendien adviseer ik Raden van Bestuur, Directies en Managementteams op vraagstukken die horen bij ‘opgavengericht werken’. Complexe programma’s in de sport én vraagstukken rond ‘leiderschap van de programmamanager’ hebben mijn bijzondere interesse. Kenmerkend voor mijn stijl zijn: gedreven, betrokken en nieuwsgierig. Er uithalen wat erin zit! Iets een programma noemen is geen kunst, het op een professionele manier opzetten en uitvoeren in een lastig (ambtelijk – bestuurlijk, in- en extern) samenspel des te meer!. Mijn passie zit in het ‘werkend krijgen’ van programmamanagement en opzetten van werkbare programma’s. Niet vanuit een theoretisch kader maar vanuit een praktisch oogpunt. Op zoek naar de meerwaarde voor de organisatie en betrokkenen. Ik ben mede-organisator van het PGM Open, hét event op het gebied van programmamanagement in Nederland. Samen met vakgenoten binnen en buiten Twynstra Gudde werk ik samen om het vak van programmamanagement verder te ontwikkelen en vernieuwen. Helmuth schreef mee aan diverse managementboeken zoals ‘Projectmatig werken bij de hand’, ‘Programmamanagement; Sturen op samenhang’ en het onlineboek ‘Werken aan programma’s’. Eind 2018 verschijnt zijn boek ‘Leiderschap van de programmamanager; hoe je het verschil maakt in doelgerichte opgaven’.