Opleiden Workshop STAP IN: Oriëntatie op jouw maatschappelijk leiderschap!

Donderdag 31 oktober van 09.00-20.00 uur - nog 2 plaatsen vrij

Voel je de urgentie om maatschappelijk van betekenis te zijn? Om impact te hebben op de maatschappij? Als (programma)leider, in welke positie dan ook, ben je zelf verantwoordelijk om leiding te nemen en de maatschappelijke relevantie te vergroten. Dat vergt focus, eerlijkheid en het loslaten van overtuigingen. Zodat je op een andere manier kunt samenwerken, creëren en doen. 

In het kort

Datum

Donderdag 31 oktober 2019

Duur van de opleiding

1-daagse bijeenkomst van 09.00-20.00 uur

Prijs

€ 1.200,- excl. btw

Doelgroep

Programmamanagers, interim managers, directeuren en leiders werkzaam in overheid en semi-overheid

Locatie

In de randstad, op een bijzonder locatie met maatschappelijke relevantie. Routebeschrijving

Inschrijven

Met de eendaagse training 'Oriëntatie op jouw maatschappelijk leiderschap' stap je in je eigen leiderschap en maatschappelijke relevantie.

Oriëntatie op jouw maatschappelijk leiderschap is een ééndaags programma waarin we via drie ingangen jouw maatschappelijk leiderschap versterken:

Ik: wie ben ik als maker?
Wij: hoe werk ik samen met anderen?
Opgave: wat wil ik in de wereld zetten?

Ik: wie ben ik als maker?
Leiderschap is dingen doen, maken. Dat kan door concreet iets op te zetten. Maar ook iets of iemand in actie zetten, iets voor elkaar krijgen, valt onder doen. Maken of doen levert iets op dat wordt gezien en herkend. Iets wat kan verbeelden, troosten en kan richten. Jouw scheppende kracht is een noodzakelijk bestanddeel.

Wij: hoe werk je samen met elkaar?
Als je jouw droom en betrokkenheid inbrengt en de ander wil net iets anders, hoe kun je dan constructief samenwerken? Hoe bouw je voort op wat een ander wil en behoud je tegelijk jouw eigenheid? Wie zijn die anderen met wie jij co-creëert? Hoe verbind je je werkelijk met hen?

Opgave: wat wil je in de wereld zetten?
Met jouw opgave, motivatie en het vermogen om je eigen makerschap in te zetten, kun je ook bepalen wat jij wil doen. Wat je in de wereld wil zetten. Dat kan klein en fijn zijn, groots en grof en alles daar tussenin.

Spannend speelveld
Deze drie ingangen zijn alle drie relevant. Maar onderling en zelfs binnen elke ingang bestaat een spanningsveld.
Lees meer over de drie ingangen en hun wisselwerking in onze brochure.

Doelgroep

We richten ons op programmamanagers, interim managers, directeuren en leiders werkzaam bij overheid en semi-overheidsorganisaties.

Wat bieden we?

Maatschappelijk leiderschap is steeds een unieke mix van reflecteren op het eigen leiderschap, gekoppeld aan de wens om maatschappelijk van betekenis te zijn. Deze twee elementen dagen elkaar uit. Ze versterken elkaar en maken elkaar betekenisvoller.

Call als startmotor

Deze ééndaagse bijeenkomst is bedoeld voor jou als je een maatschappelijke call ervaart, die juist sterker wil voelen én je jezelf wil ontwikkelen op het persoonlijke vlak. Wil je al een tijd iets realiseren met maatschappelijke impact en voel je dat dit beter kan? We nodigen je uit blokkades en cynisme te overwinnen. Om je eigen ideeën over wat er moet gebeuren los te laten en samen met anderen te bouwen aan de opgave.

Winnen is durven verliezen

Deelnemen maakt je bewust van je eigen conformiteit: het conformeren aan jezelf, aan de anderen met wie je samenwerkt, aan de opgave en aan de context waarin je opereert. Je werkt aan je eigen grenzen, aan het conformeren aan het systeem, aan weten versus het toelaten van niet weten. Zo krijg je tools om uit je bubble te stappen. Je ervaart wat het je oplevert als je bereid bent te verliezen, de weerstand op te zoeken en je eigen call authentiek te verwoorden.

Streetwise

Alles wat we doen en ambiëren is verbonden met de realiteit: de wijsheid van de straat, van de gebruiker, van de inwoners, van de consument, van de afhakers, van de mensen met een rugzak. Of met de waarden van onze planeet, het ecosysteem. Dit vraagt om leiders die maatschappelijk leiderschap willen tonen. Daarom staat de realiteit in Stap IN centraal. Die is gediend met concrete acties. We nodigen deelnemers die te nemen.

Blijvend netwerk

Deelname betekent dat je lid wordt van de community. We streven ernaar twee tot drie keer per jaar een bijeenkomst te organiseren waarin deelnemers elkaar vertellen over effecten, aanpakken en resultaten van hun maatschappelijk leiderschap. Inspirerende bijeenkomsten, waar je de kracht van het collectief kan benutten en verder kunt bouwen aan je opgave en alles wat daar bij komt kijken. Werken met anderen, werken aan jezelf. De community maakt ook gebruik van een online social medium.

Voor de uitvoering van je plannen brengen wij ons netwerk in, of dat nu gaat over jezelf, over co-creëren met anderen of over de inhoud van je plan. Voor dat laatste zetten we ons netwerk in de marktsector, overheid en gemeenschap in. En we helpen je aan potentiële financiers, business angels of andere investeerders.

Verfrissende creatieve werkvormen, heerlijke muziek en mooie gesprekken in klein gezelschap. De juiste ingrediënten waardoor ik een 1e stap kon zetten naar mijn nieuwe verhaal. Ethos, pathos, logos en mithos: STAP IN die mooie, soms, nieuwe wereld. - Linda Groot, senior adviseur

'Deelnemen was voor mij de driver om actief na te denken over wat maatschappelijke impact voor mij betekent. Wat wil, kan en mag ik ermee voor de toekomst? Wat kan het mij samen met anderen geven? Een mooie ontdekkingstocht!'
Peter van der Hout, directeur BeterWonen

Kerndocenten

Het Stap IN-programma wordt uitgevoerd voor de volgende kerndocenten:

  • Bart van Rosmalen: een interdisciplinair mens. Musicus, schilder, lector aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht én hij begeleidt leiders om hun eigenzinnigheid en tegenkracht te versterken. Dat doet hij aan de hand van het door hem ontwikkelde begrip 'muzische professionalisering'. Hiervoor heeft hij een ruim repertoire aan interventies gemaakt. De publieke waarde van professioneel handelen staat bij Bart voorop.
  • Jeroen den Uyl: betrokken visionair die ideeën graag omzet in actie. Hij heeft oog voor hetgeen maatschappelijk leiderschap vraagt: een geweldig idee, een hoge mate van betrokkenheid bij de maatschappelijke opgave, een gezonde balans tussen vuur en spelen, tussen doorzetten en loslaten, tussen draufgängen en verbinden. Jeroen is partner bij TwynstraGudde en oprichter van Schatmakers en het centrum voor maatschappelijk leiderschap, waar hij leidersnetwerken en allianties bouwt. Als coach inspireert hij en verbindt zijn vuur.
  • Marlies Maas Geesteranus: zet haar sensitiviteit en scherpte in terwijl ze mensen begeleidt bij vraagstukken omtrent het werk of privé. Door haar brede coachervaring vindt ze altijd een ingang om de ander te helpen leiding te nemen over zichzelf en het vraagstuk. De middelen en werkvormen die Marlies inzet, zijn onder andere ontwikkeld op basis van theater, zijnsoriëntatie en systemisch werk.

Locatie

We maken gebruik van een bijzondere locatie op een maatschappelijk relevante plaats in de randstad. De exacte locatie verneem je ca. 1 maand voor aanvang. Om je een idee te geven van de mogelijkheden:

  • De War in Amersfoort, een collectief dat op een andere wijze economie en ecologie inde stad wil bedrijven.
  • De Buurtzaak /Ru Paré Community in Amsterdam West, een organisatie die radicaal kiest voor de mensen die niets meer hebben en toch alles blijken te kunnen.
  • De Metaal Kathedraal in De Meern, een collectief voor ecologie aan de rand van de stad.

Investering

Je investering voor deelname aan deze ééndaagse bedraagt € 1.200,- exclusief 21% btw. Daarvoor bieden we een intakegesprek en de begeleiding voor de dag plus nog twee à drie meet-ups in het jaar na het programma. De prijs is inclusief catering gedurende de dag. PE-punten kunnen desgewenst worden verschaft.

Aantal deelnemers

De bijeenkomst gaat door met minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van de bijeenkomst en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen zullen deelnemen. Dit komt de kwaliteit van Stap IN ten goede. Mocht je onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je een vervanger laten deelnemen. Indien je je deelname wil annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl .Bij een niet tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de deelnameprijs geheel in rekening te brengen.

'Stap IN heeft mij verrast door de inspirerende werkvormen. Ik reisde in korte tijd van mijn eigen verlangen, via het besef van wat mijn omgeving daarin kan betekenen naar het uiteindelijke doel: DOEN! De spiegel die de andere deelnemers mij voorhielden was confronterend en zondermeer helpend. En dat alles met ervaren en prettige begeleiding. Kortom: Stap IN! '
Dick Glastra van Loon, directeur bewonersorganisatie Eigenwijks

Neem contact met ons op

Alle mensen

Neem contact met ons op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.