Opleiding Programma: Next generation leadership

Vandaag werken aan het leiderschap van morgen

Hoe zie jij het leiderschap van morgen? Wie staan er aan het roer in jouw organisatie? Hoe geven nieuwe leiders vorm aan torenhoge ambities? Het programma Next Generation Leadership is speciaal ontwikkeld voor de leiders van morgen: high potentials en beginnend leidinggevenden. Hoe ga jij om met leiderschap en authenticiteit? Hoe geef jij richting aan de wereld van morgen? Wij ondersteunen je bij deze zoektocht.

In dit programma leer je:

 • Werken vanuit kracht: Benut alle innerlijke vaardigheden die je hebt. Haal dit ook in anderen naar boven. Doe waar je goed in bent en werkt vanuit die kracht.
 • Helderheid: Zorg voor helderheid en duidelijkheid middels een goed begrijpbare visie.
 • Dilemma flipping: draai dilemma’s om naar uitdagingen en kansen.
 • Ervarend en verbeeldend leren: Probeer te leren vanuit ‘game situaties’. Beleef en verbeeld hetgeen je wil bereiken.
 • Constructieve depolarisatie: de vaardigheid hebben om kalmte te brengen en mensen te brengen naar het punt waarop je constructief samenwerkt.
 • Stille transparantie: De ouderwetse baas bestaat niet meer. Mensen dienen open en authentiek te zijn zonder zichzelf te promoten.
 • Snelle Prototyping: 'Trial and error'. Proberen en snel bijsturen en aanpassen.
 • Slim organiseren: Maken, ondersteunen en koesteren van sociale netwerken. Gebruiken maken van elektronische mogelijkheden.
 • Gezamenlijk creëren: Vergroot en deel kennis die je hebt, zodat concurrentie kan ontstaan op een hoger niveau. Kennis voor jezelf houden is geen macht meer.

In het kort

Datum

3 en 4 september Kick-off met overnachting // 9 oktober Perspectief // in december individuele coachgesprekken // 20 januari 2021 Perspectief // 12 maart 2021 Perspectief // 9 april 2021 afronding Programma.

Duur van de opleiding

8 maanden verdeeld over 14 dagdelen

Prijs

€ 4.500,- exclusief btw.

Doelgroep

High potentials en beginnend leidinggevenden, Millennials van rond de dertig, met drie tot zeven jaar werkervaring, Medioren die zin hebben in een volgende carrièrestap

Locatie

Diverse inspirerende locaties
Routebeschrijving

Inschrijven

Leiderschap van morgen vraagt om iets nieuws. Onze ervaring is dat je veel kunt leren van collega’s met kennis en ervaring, maar wij gaan met je op zoek naar andere manieren waarop jij het verschil kunt maken. We helpen je nieuwe inspiratie te vinden door vanuit andere invalshoeken naar leiderschap te kijken. We combineren deze met de laatste wetenschappelijke inzichten over leiderschap van morgen. Zo brengen we écht iets anders, maar wel met een solide basis.

 • Wat leert de natuur je over leiderschap? Wat is onze eigen ‘natuur’?
 • Hoe kijkt defensie naar leiderschap? En wat kunnen wij daarvan leren over leiderschap en wendbaarheid?
 • In het theater ontdek je de druk van continue spotlights, de wetten van improvisatie en het belang van perfect samenspel.
 • Je maakt kennis met topsporters die je laten zien hoe zij het beste uit zichzelf halen om dat ene doel te behalen.
 • Start-ups en tech-bedrijven laten zien welke vorm van leiderschap nodig is om voor op de golf te blijven en te blijven innoveren.

programma

Deelname aan het Next Generation Leadership Programma start met een persoonlijk gesprek met één van de trainers. We maken kennis met elkaar, onderzoeken je ontwikkelvragen en staan stil bij hoe je ontwikkeling past bij het programma.

Het volgende Next Generation Leadership Programma start in de eerste week van september 2020.

Naast de vaste begeleiders zijn er bij het Next Generation Leadership Programma steeds weer nieuwe, aansprekende gasten en organisaties betrokken die je verschillende perspectieven op leiderschap laten ervaren.  

Benodigde tijd

De programmaonderdelen omvatten 14 dagdelen. Reken daarnaast op individuele tijd voor voorbereiding, de vertaalslag naar je werk, de groupchallenge en de expressieopdracht.

Locatie

De tweedaagse vind plaats op een inspirerende locatie, de prachtige boomhut KABAN in Heeze. De perspectieven vinden plaats op wisselende locaties, afhankelijk van het perspectief op leiderschap dat die dag centraal staat. We kiezen zoveel mogelijk voor centraal gelegen locaties (regio Utrecht). De coaching en afsluiting vinden plaats in Amersfoort.

Trainers

Het programma wordt begeleid door Aniek Janssen en Flore Verheul.

AniekJanssenAniek Janssen is sinds haar studietijd gefascineerd door wat mensen beweegt in organisaties. Veranderen gaat voor haar over het creëren van beweging in een organisatie, het loslaten van vaak (on)bewuste patronen en het scheppen van ruimte. Als voormalig topsporter is zij gewend om in teamverband te werken en de lat hoog te leggen. Die mentaliteit neemt zij mee als adviseur. Dat betekent niet je eigen belang dienen maar altijd denken vanuit de gezamenlijke opgave.

FloreVerheulFlore Verheul geniet als ex-(team)topsporter ervan het beste uit anderen en haarzelf te halen om samen een resultaat neer te zetten waar we trots op zijn. Vanuit haar andere passie (en studieachtergrond) filosofie kijkt zij vanuit verschillende perspectieven naar complexe vraagstukken en mensen (in teams).

Kosten

De prijs voor deelname bedraagt in totaal  € 4.500,- exclusief btw. Het bedrag is opgebouwd uit de opleidingskosten (€ 3.550,- excl. btw) en accommodatie en arrangementskosten (€ 950,- excl. Btw), het totaalbedrag is inclusief alle bijeenkomsten, catering en overnachting)

Wij verwelkomen in het Next Generation Leadership ook bijzonder graag toekomstige leiders die werken in organisaties uit het maatschappelijk veld. Voor hen zijn er mogelijkheden waarbij wij (een deel van) de opleidingskosten sponsoren. Neem contact op om de mogelijkheden te onderzoeken.


Iedere eerste vrijdag van de  maand kun je vrijblijvend persoonlijk advies krijgen of dit programma bij je past. Dit doen we online via Teams of Zoom. Geef via dit formulier aan dat je geïnteresseerd bent en welk dagdeel het beste past.


Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.